Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Nova varijanta koronavirusa ima mnogo mutacija i vrlo je zarazna

Nova varijanta koronavirusa ima mnogo mutacija i vrlo je zarazna

Posebno brzo se širi među mladima

Prema jučerašnjim podacima bilježimo 6246 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Nažalost, preminule su 64 osobe. Na bolničkom je liječenju 2529 pacijenata, od kojih na respiratoru 316.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jučer je bilo osmero preminulih s COVID-om, najviše od početka pandemije. Iako je broj novozaraženih u laganoj stagnaciji, zabrinjava što sve veći broj bolesnika u bolnicu dolazi s teškom kliničkom slikom. Nažalost, nijedan od preminulih pacijenata nije bio cijepljen. Bolnica se sve teže nosi s krizom jer su i liječnici i medicinsko osoblje na izmaku snaga.

U Južnoj Africi otkrivena je nova varijanta koronavirusa koja ima mnogo mutacija i vrlo je zarazna. Odgovorna je za velik porast broja zaraženih. Identificirana je kod putnika koji su stigli iz Južnoafričke Republike. Zasad se posebno brzo širi među mladima. 

Velika Britanija uvodi ograničenja putovanja u šest afričkih država jer postoji zabrinutost da bi cjepiva protiv te varijante mogla biti manje učinkovita, javlja HRT.

Vaša reakcija na temu