Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Obilježavanje Svjetskog dana sepse i u Kninu

Obilježavanje Svjetskog dana sepse i u Kninu

Kninska tvrđava bit će osvijetljena ružičastom bojom

Grad Knin će sudjelovati  u obilježavanju Svjetskog dana sepse. Kninska tvrđava bit će osvijetljena ružičastom bojom dana 12. i 13. rujna, čime će pružiti simboličnu potporu u globalnoj borbi protiv ove opasne bolesti.
 
Svjetski dan sepse obilježava se 13. rujna kako bi se podigla svijest o ovoj ozbiljnoj i opasnoj bolesti. Sepsa pogađa ljude diljem svijeta, bez obzira na dob, spol ili mjesto stanovanja, a u najtežim slučajevima može imati smrtonosne posljedice.
 
Statistike su zabrinjavajuće – svakih 2,8 sekundi jedna osoba izgubi život zbog sepse, što godišnje odnosi oko 11 milijuna života.
Iako je sepsa opasna po život, važno je naglasiti da se može uspješno liječiti ako se prepozna na vrijeme. 

Oko 40% preživjelih od sepse suočava se s teškim i trajnim posljedicama, što dodatno naglašava važnost prevencije i pravodobne reakcije.

Vaša reakcija na temu