Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Katrina_S from Pixabay OŠ Ravne njive - Neslanovac je prva škola u Splitu koja počinje koristiti Play Attention sustav

OŠ Ravne njive - Neslanovac je prva škola u Splitu koja počinje koristiti Play Attention sustav

Evo što to znači

Sustav učenja Play Attention ušao u još jednu osnovnu školu – OŠ Ravne njive - Neslanovac, a to je ujedno i prva škola u Splitu koja ga počinje koristiti. Psihologinja škole Ana Drnasin Badovinac navodi kako je posljednjih godina sve više učenika u osnovnim školama s dijagnosticiranim poremećajem pažnje i otežanom koncentracijom kod učenja. Ističe kako je stručni tim škole u suradnji s ravnateljem prof. Miljenkom Bitangom, nastavnicima, učiteljima i roditeljima, prepoznao potrebu za dodatnim treniranjem, jačanjem i usmjeravanjem kognitivnih sposobnosti što dovodi do  boljeg uspjeha u školskom, ali i svakodnevnom funkcioniranju.

Play Attention je biofeedback sustav učenja koji se koristi u radu s djecom s poteškoćama u učenju i razvoju poput ADHD-a, disleksije, diskalkulije, disgrafije i spektra autizma. Trenutno je vodeći sustav učenja (biofeedback tehnologija) kroz koji se na neinvazivan način treniraju kognitivne sposobnosti kod djece i osoba s raznim neurorazličitostima.

Play Attention trenutno se koristi u preko 30 škola diljem Hrvatske i u mnogim privatnim centrima, udrugama, klinikama i bolnicama. Osim Hrvatske, Play Attention se aktivno koristi i u Sloveniji, Srbiji, BiH, Makedoniji. Rezultati su vidljivi kod djece koja na ispravan način prolaze kroz tretmane te su Play Attention tretmani uvršteni kao službena preporuka psihologa nakon što se djetetu potvrdi dijagnoza.

Vaša reakcija na temu