Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash OSIGURANO 100 TISUĆA KUNA Grad Ploče sufinancirat će medicinski potpomognutu oplodnju

OSIGURANO 100 TISUĆA KUNA Grad Ploče sufinancirat će medicinski potpomognutu oplodnju

'Kao medicinskom djelatniku posebno mi je drago što smo jedan od tek nekoliko gradova u Hrvatskoj koji provode ovakve politike', poručio je gradonačelnik Krstičević

Grad Ploče sufinancirat će troškove medicinske potpomognute oplodnje i tako se pridružiti tek nekolicini hrvatskih gradova koji su prepoznali važnost ovakve odluke i potrebe sugrađana. Iznos predviđen za ovu namjenu u proračunu iznosi 100.000 kuna. 

Pravo na sufinanciranje troškova medicinski potpomognute oplodnje u iznosu do 50 posto ukupnih troškova postupka, a najviše 7.500,00 kuna odobrit će se podnositeljima zahtjeva koji su iscrpili sve mogućnosti koje su, sukladno zakonu kojim je uređeno pitanje medicinski pomognute oplodnje, ostvarive na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i podnositeljima zahtjeva čiji postupak nije moguće financirati na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

'Ideju i želju da na ovaj način pomognemo našim sugrađanima imali smo već neko vrijeme, a sada je konačno došao trenutak da je i realiziramo. Ovo je prvenstveno jedna ljudska, empatijska mjera, a onda demografska. Kao medicinskom djelatniku posebno mi je drago što smo jedan od tek nekoliko gradova u Hrvatskoj koji provode ovakve politike i nadam se da ćemo pomoći našim sugrađankama i sugrađanima u proširivanju obitelji', rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Pravo na sufinanciranje troškova medicinski pomognute oplodnje priznavat će se i ženama nakon navršene 42. godine života ako nisu ostvarile pravo na medicinski pomognutu oplodnju na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ili je riječ o postupku medicinski pomognute oplodnje koji nije moguće financirati na teret HZZO-a. Pravo na sufinanciranje troškova medicinski pomognute oplodnje moguće je ostvariti najviše za dva pokušaja započeta u istoj kalendarskoj godini.

Zahvaljujući postupku potpomognute oplodnje, u Hrvatskoj se godišnje rodi oko 1200 djece, a pomoć potraži 10 tisuća parova.

Sve informacije o podnošenju zahtjeva dostupne su na službenoj stranici Grada Ploče.

Vaša reakcija na temu