Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POLIKLINIKA STRADIVARI Dr. sc. Dino Mirić je stručnjak za kardiovaskularne bolesti
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

POLIKLINIKA STRADIVARI Dr. sc. Dino Mirić je stručnjak za kardiovaskularne bolesti

'Suvremena kardiologija zahtijeva sintezu znanja i stručnosti, u okviru medicine utemeljene na dokazima, ali i posvećenosti te individualnog pristupa svakom pacijentu'

Kardiovaskularne bolesti predstavljaju jedan od najvažnijih javno-zdravstvenih problema današnjice te su odgovorne za gotovo polovicu smrti u zemljama razvijenog svijeta. Jedan od ključnih patofizioloških procesa u podlozi ovih bolesti, ateroskleroza, počinje već u adolescenciji u osoba s naslijeđenim sklonostima, a štetne životne navike dodatno ubrzavaju ovaj proces dovodeći do neželjenih kardiovaskularnih ishoda, poput moždanog i srčanog udara, periferne vaskularne bolesti, zatajivanja srca. Stoga su upravo preventivne mjere, kontrola rizičnih čimbenika te rano prepoznavanje i dijagnosticiranje kardiovaskularne bolesti, najvažnija oružja u sprječavanju njenih neželjenih posljedica. U pacijenata s već doživljenim kardiovaskularnim incidentima, redovita praćenja, kontrola bolesti i individualna prilagodba terapije, sprječavaju njihova ponavljanje te komplikacije.

- Suvremena kardiologija zahtijeva sintezu znanja i stručnosti, u okviru medicine utemeljene na dokazima, ali i posvećenosti te individualnog pristupa svakom pacijentu. Sve navedeno u Poliklinici Stradivari nudi naš dr. sc. Dino Mirić, dr. med., specijalist kardiolog na Zavodu za ishemijsku bolest srca Klinike za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Split te postdoktorand na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Najveći dio dosadašnje edukacije je usmjerio prema dijagnostici i intervencijskom liječenju akutnog koronarnog sindroma. Najčešće bolesti i stanja kojima se bavi, pored akutnog koronarnog sindroma, su arterijska hipertenzija, hiperlipidemija, kronični koronarni sindrom, akutno i kronično zatajivanje srca ishemijske i neishemijske etiologije - naveli su iz Poliklinike Stradivari.

Kardiološke usluge koje se nude uz detaljan kardiološki pregled (anamneza i fizikalni status) su i pregled dosadašnje dokumentacije, savjetovanje u cilju primarne i sekundarne prevencije, interpretacija elektrokardiograma (EKG), očitavanje i interpretacija nalaza 24-satnog EKG (po Holteru) i nalaza kontinuiranog mjerenja arterijskog tlaka (KMAT), ehokardiografija (UZV srca) te optimizacija medikamentozne terapije.

- Posjetite nas u Poliklinici Stradivari, kako bi uz stručne savjete našeg dr.sc. Dina Mirića, dr. med., na vrijeme spriječili ili liječili već prisutne kardiovaskularne bolesti, a s ciljem osiguravanja što kvalitetnijih godina pred vama - dodali su.

Vaša reakcija na temu