Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT POTRESNO SVJEDOČANSTVO SESTRE O UMRLOM DJEČAKU: Reanimacija je trajala sigurno sat vremena, bila je to cijela vječnost

POTRESNO SVJEDOČANSTVO SESTRE O UMRLOM DJEČAKU: Reanimacija je trajala sigurno sat vremena, bila je to cijela vječnost

'Slušala sam kako mu govore - ajde, bori se'

Prvi puta kad čujete taj alarm respiratora, on vam se duboko ureže u pamćenje i kada se opet oglasi od nožnog prsta kroz cijelo tijelo vam prolaze trnci jer znate da nekoga oživljavaju. Nisam u tim trenucima ni sanjala da se radi o djetetu, priča za 24 sata Danijela Kraljević (34), medicinska sestra koja je u bolničkoj sobi cijelu noć slušala oživljavanje dječaka (10), koji se na žalost nije uspio othrvati komplikacijama uzrokovanim Covidom-19.

- Teško sam bolesna i sama, no da sam mogla spustila bih se u sobu ispod gdje se odvijala ta teška situacija, zagrlila bih te roditelje i bodrila malenoga s njima. Cijelo noć zazivali su mu ime i govorili 'hajde bori se, ne daj se'. I borio se kao lav. Reanimacija je trajala sigurno sat vremena. Bila je to cijela vječnost - priča  Danijela.

U tim trenucima nije znala da je dijete u pitanju.

- U tom djelu bolnice inače su odrasli pacijenti. Mislila sam da je riječ o odrasloj osobi. Sama sam u sobi i po cijele noći osluškujem jer ne mogu spavati tako da sam cijelu noć slušala tu borbu, dozivanje malenoga od roditelja i obitelji... - priča Danijela koja je izrazila duboku sućut roditeljima i obitelji napisavši pismo na Facebooku stranci Medicinskih sestara.

- Želim reći obitelji, ako ovo čita, da ste bili u mislima, bilo mi je neugodno stajati na prozoru i gledati vašu tugu i bol, ali bodrila sam skupa s vama. Mislim da je cijela bolnica bodrila. Vikala sam u sebi 'Ajde... ne daj se !'. Primite moju najdublju sućut i držite se koliko možete. On je sada na lijepom mjestu i sve vas čuva. Šaljem veliki zagrljaj svima i cijelom medicinskom osoblju. Soba 12 - napisala je Danijela. 

Vaša reakcija na temu