Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Saznajte kako vam geni mogu pomoći u ranom detektiranju bolesti
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Saznajte kako vam geni mogu pomoći u ranom detektiranju bolesti

Nutrigenomski test kroz analizu 384 genetske varijacije pomoći će vam da bolje razumijete svoje tijelo

Genetska predispozicija za razvoj određenih bolesti tema je o kojoj se priča generacijama. Ako je u vašoj obitelji zabilježena povijest bolesti vezana uz određeni zdravstveni simptom, sigurno ste se nekada zapitali hoće li i vas uhvatiti bolest od koje je bolovala vaša baka, djed, mama ili prabaka.

Napredak medicine omogućio nam je dulji životni vijek nego što je nekad bio. Živimo duže, svjesniji smo mogućnosti koje nam moderna medicina nudi i iskorištavamo one prednosti koje naši preci nisu imali. Što biste kazali kada bi vam netko rekao da u današnje vrijeme, i to u samo par minuta možete otkriti imate li genetsku predispoziciju za pretilost i povećanu tjelesnu masu, intoleranciju na gluten, laktozu i fruktozu, dijabetes tip 2, metabolizam ugljikohidrata i više od 70 prehrambenih kategorija?

Personalizirana prehrana prilagođena je našem zdravstvenom stanju, životnom stilu i genetici, a aktualna istraživanja pokazuju da smo više motivirani pridržavati se zdravije prehrane i zdravijeg načina života kada su savjeti o prehrani personalizirani i temeljeni na našem genetskom profilu.

Zato će vam nutrigenomski test kroz analizu 384 genetske varijacije pomoći da bolje razumijete svoje tijelo. Uzimajući u obzir genetske faktore i ostale relevantne karakteristike ovaj test vam omogućava izradu personaliziranog plana prehrane u svrhu regulacije tjelesne težine, a budući da se geni u životu ne mijenjaju, on je jednokratan i vrijedi cijeli život.

Namijenjen je djeci koja su u rizičnoj skupini za razvoj bolesti zbog pretilosti, onima koji žele razumjeti kako genetika utječe na njihovu tjelesnu težinu i svima koji žele dobiti optimalni plan prehrane u skladu sa svojim tjelesnim karakteristikama. 

Test se provodi uzimanjem brisa iz usta u prehrambenom savjetovalištu Nutricionist by Dragana Olujić, a rezultati testa dolaze u obliku knjižice koja na 111 strana jako detaljno objašnjava sve genetske faktore i njihov utjecaj na vaše tijelo. 

Više informacija o testu možete dobiti slanjem upita na društvene mreže Facebook i Instagram ili slanjem emaila na info@nutricionist.hr.

Vaša reakcija na temu