Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Specijalna bolnica Sv. Katarina postala službena bolnica Hrvatskog skijaškog saveza

Specijalna bolnica Sv. Katarina postala službena bolnica Hrvatskog skijaškog saveza

Europski je lider u primjeni integriranog koncepta personalizirane medicine u kliničkoj praksi

Hrvatski skijaški savez (HSS) i Specijalna bolnica Sv. Katarina, europski centar izvrsnosti za personaliziranu medicinu potpisali su Ugovor o suradnji, a čime je Specijalna bolnica Sv. Katarina postala službena bolnica Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija.

Ugovor o suradnji ispred HSS-a potpisali su predsjednik Miho Glavić i direktor alpskih reprezentacija i alpskog ski pool-a Vedran Pavlek, a u ime Specijalne bolnice Sv. Katarina ravnatelj Bolnice, prof. dr. sc. Igor Borić. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina prof. dr. sc. Dragan Primorac, Jadrana Primorac, članica Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina te hrvatski alpski skijaški reprezentativci Leona Popović, Istok Rodeš i Matej Vidović.

- Hrvatski skijaški savez (HSS) s ponosom i zadovoljstvom objavljuje zaključenje Ugovora o poslovnoj suradnji sa Specijalnom bolnicom Sv. Katarina, europskim centrom medicinske izvrsnosti i jednom od najmodernijih europskih bolnica. Time se priključujemo listi sportskih saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora koji su izabrali bolnicu Sv. Katarina kao svoju službenu zdravstvenu instituciju. Specijalna bolnica Sv. Katarina će osigurati Hrvatskom skijaškom savezu zdravstvene usluge koje ima u svojem programu i koje uključuju kompletnu najsuvremeniju medicinsku dijagnostiku, liječenje, radiologiju te rehabilitacijske programe. To će zasigurno osigurati najbolji mogući preventivni i medicinski tretman natjecateljima i članovima HSS-a u slučaju potrebe i u cilju prevencije sportskih ozljeda. Ugovor se zaključuje na inicijalno razdoblje od 4 godine, no nadamo se i uvjereni smo da je ovo početak jedne dugoročne obostrano uspješne suradnje - izjavio je Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza.

- Specijalna bolnica Sv. Katarina je prije desetak godina uvela jedan potpuno novi pristup zdravstvenoj skrbi sportaša, koji se pokazao iznimno uspješnim, a što je između ostalog doprinijelo i velikim sportskim postignućima hrvatskih sportaša o kojima skrbimo. Novi pristup obuhvaća preventivne preglede, ranu dijagnostiku ozljeda, pravovremenu interdisciplinarnu skrb,  ako je potrebno i operativne zahvate te rehabilitaciju, sve na jednom mjestu i sukladno najmodernijim načelima personalizirane medicine. Raduje me današnje potpisivanje ugovora s Hrvatskim skijaškim savezom i početak jedne sjajne dugoročne suradnje - istaknuo je prof. dr. Dragan Primorac.


- Već dvadeset godina liječnik sam u Hrvatskom skijaškom savezu te sam prošao mnoge ozljede i rehabilitacije naših skijaša. Stoga, izrazito mi je zadovoljstvo da naša bolnica postaje službena bolnica Hrvatskog skijaškog saveza te sam sretan što će naši najbolji skijaši imati mogućnost za dijagnostiku i liječenje svojih ozljeda na jednom mjestu. Naravno, želja mi je da naše usluge u tom smislu koriste sto rjeđe, no ono što Sv. Katarina nudi našim skijašima jest i preventivna medicina, odnosno niz dijagnostičkih i terapijskih mogućnosti koje će unaprijediti njihovo zdravlje te pridonijeti da do ozljeda zbog njihove sportske aktivnosti ne dođe - izjavio je prof. dr. sc. Igor Borić, ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina.


- Drago nam je da će naši reprezentativci moći od sada imati u jednoj zdravstvenoj ustanovi kompletnu medicinsku skrb, od svih vrsta pretraga, dijagnostike i prema potrebi operacija pod paskom vrhunskih stručnjaka opremljenih najmodernijom opremom - nadodao je direktor alpskih reprezentacija i ski pool-a Vedran Pavlek.

- Ovakva suradnja će pomoći nama vrhunskim skijašima, jer u Sv. Katarini možemo dobiti najbolju medicinsku skrb zbog čega ako dođe do ozljede znamo da će se liječnici Sv. Katarine pobrinuti kako bismo imali brz oporavak, ali i prevenirali potencijalne buduće ozljede - izjavio je skijaš Istok Rodeš.

- Liječnička njega i skrb vrlo je bitan čimbenik, pogotovo kod vrhunskih sportaša. Nažalost, imala sam dosta ozljeda tijekom svoje karijere te apsolutno znam koliko je bitna njega, od operacije do rehabilitacije, ali i svega ostalog kako bismo se što prije vratili na treninge i snijeg. Iznimno sam sretna što ćemo u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina imati omogućene najbolje uvjete što će nam uvelike i znatno pomoći u prevenciji ozljeda. No, ako nam se nešto i dogodi, znam da ćemo biti u najboljim rukama - istaknula je skijašica Leona Popović.

- Izuzetno mi je drago što imamo podršku od Sv. Katarine jer to je u Hrvatskoj, ali i u Europi jedna od najboljih medicinskih institucija gdje ćemo dobiti podršku, skrb, rehabilitaciju i prevenciju ozljeda zbog čega sam jako zadovoljan te me veseli suradnja - izjavio je skijaš Matej Vidović.


Specijalna bolnica Sv. Katarina službena je bolnica Hrvatske nogometne reprezentacije i Hrvatskog olimpijskog odbora, a u njoj se godišnje liječi više od 50.000 pacijenata iz Hrvatske i inozemstva, a među njima su i vrhunski sportaši sa svih kontinenata. Bolnica je nastavna baza četiri medicinska fakulteta koji su pri sveučilištima u Splitu, Osijeku i Rijeci, nastavna je baza Medicinskom fakultetu Regiomed iz Bavarske te strateški partner najveće američke bolnice UPMC. U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina o pacijentima skrbi više od stotinu pedeset zdravstvenih djelatnika među kojima su i 75 vrhunska liječnika i to putem čak 19 centara izvrsnosti. Bolnica na jednom mjestu svojim pacijentima osigurava najsuvremeniji dijagnostički, terapeutski i rehabilitacijski pristup na razini vodećih svjetskih zdravstvenih institucija. 

Bolnica je Europski lider u primjeni integriranog koncepta personalizirane medicine u kliničkoj praksi poput farmakogenomike, primjene mezenhimalnih matičnih stanica u liječenju oštećenja hrskavice, primjene prediktivnih genetskih testova s ciljem ranog otkrivanja ili sprječavanja nastanka karcinoma, ali i niza drugih bolesti te analize ključnih gena (294) povezanih s nastankom iznenadne srčane smrti. Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Specijalna bolnica Sv. Katarina je proglašena sastavnicom Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju (ZCI).

Vaša reakcija na temu