Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Stavljate wc papir na dasku na javnom toaletu? Prestanite odmah!

Stavljate wc papir na dasku na javnom toaletu? Prestanite odmah!

Istraživanje je pokazalo da je prosječna daska u toaletu čišća od kuhinjskih sudopera

Neki misle kako je dovoljno staviti papir na dasku i sve bakterije će nestati. Stvari su ipak malo drugačije. Ovako se samo dodatno izlažete bakterijama.

Istraživanje koje je provedeno na Sveučilištu u Arizoni otkrilo je kako je prosječna daska u toaletu čišća od kuhinjskih sudopera, daski za rezanje i spužvica za pranje posuđa.

Daska je napravljena od glatkog materijala i okruglog je oblika, samim time se bakterije teško zadržavaju na njoj.

S druge strane, wc papir je grublje teksture i napravljen je da upija. Zato je savršen materijal na kojemu će bakterije ostati.

Istraživanje kaže i kako kod puštanja vode kapljice mogu završiti na visini od dva metra i raspršuju se po cijelom prostoru, tako i po wc papiru, prenosi Večernji.

Vaša reakcija na temu