Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Wandus from Pixabay Tri vježbe koje tope duplo više sala od trčanja

Tri vježbe koje tope duplo više sala od trčanja

Isprobajte

Iako je efektivno za mršavljenje, trčanje je malo kome omiljena vježba. Srećom, postoje vježbe koje salo tope još bolje.

Marinci

Ova vježba traje kratko i visokog je intenziteta. Morate koristiti sve mišiće pa i topite puno kalorija. Vježbat ćete snagu i koordinaciju, a idealna je za ljude koji se inače ne bave sportom. Ako ste početnik, krenite s malim brojem ponavljanja.

Čučnjevi

Kada radite čučnjeve aktivirate kvadricepse, gluteus maximus, zadnju ložu i mišiće za upravljanje kralježnice. Postoji puno varijacia čučnjeva i svaka od njih će poboljšati fleksibilnost kukova te će zategnuti mišiće.

Preskakanje užeta

Tijekom ove vježbe aktivira se više mišića nego tijekom trčanja. Ako imate kontinuitet, preskakanjem užeta možete skinuti kilograme i prevenirati kardiovaskularne bolesti. Sagorijet ćete duplo više sala nego da odete trčati. Primjerice, za 10 minuta preskakanja užeta možete sagorijeti 130 kalorija, piše Sharing ideas, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu