Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zanimljiv susret: Razgovor dvoje znanstvenika sa 'suprotne strane'

Zanimljiv susret: Razgovor dvoje znanstvenika sa 'suprotne strane'

Dr. Reić je radila na razvoju cjepiva protiv covida-19

Na međunarodnoj biomedicinskoj konferenciji Plexus s participacijom dobitnika Nobelove nagrade i poznatih hrvatskih znanstvenika u Splitu, zabilježili smo zanimljiv trenutak. Razgovor dvoje znanstvenika, Splićanke dr. Iskru Reić, potpredsjednice tvrtke AstraZeneca i dr. Gordana Lauca

S jedne strane je žena koja je u vrhu tvrtke zaslužne za razvoj cjepiva, distribuiranog bez profita, koje je, prema onome što je izneseno, spasilo barem šest milijuna života tijekom pandemije Covida-19. Nasuprot je hrvatski znanstvenik s, blago rečeno, oprečnim mišljenjem o cjepivima. 

O čemu su razgovarali, ostaje među njima. Dr. Reić nije davala izjave, ali je tijekom izlaganja na jedno od pitanja na što je najponosnija u karijeri rekla da je u vrhu to što je voditeljica jedinice za razvoj koje je u 12 mjeseci razvilo cjepivo za pomoć čovječanstvu. 

Lauc nam je pak kazao kako daljnja cjepiva protiv covida-19 nemaju smisla i da je loša usporedba s gripom. Za gripu se, kaže, zna tip protiv kojega se cijepi, a kod koronavirusa protiv soja kojega više nema.

Vaša reakcija na temu