Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Ashes to Ashes' Saše Pocrnića u galeriji splitskog LGBT centra

'Ashes to Ashes' Saše Pocrnića u galeriji splitskog LGBT centra

Splitski dizajner vizualnih komunikacija zalazi u svijet snova i slika, sada već kasnog kapitalizma

Nova izložba iz ciklusa NMG New Media Gallery, kojeg kustoski tim Mavene provodi već četvrtu godinu, otvara se u utorak, 21. listopada, u 21 sat. Ovog puta održat će se u novom prostoru, u galeriji splitskog LGBT centra (Ulica kralja Tomislava 8).

U svom radu 'Ashes to Ashes' Saša Pocrnić, splitski dizajner vizualnih komunikacija, zalazi u svijet snova i slika, sada već kasnog kapitalizma.

Bogati arhiv fotografija iz modnih časopisa minulih decenija mjesto su umjetničke intervencije autora. Plamenom na fotografijama uništava lica modela te oslobađa destruktivnu silu koja je zapravo inherentna samom prikazu. Razotkrivajući tu razornu moć, ovdje konkretno moda a općenito kapital, kojoj se čovjek svojevoljno pokorava, Pocrnićevi radovi nas tjeraju na razmišljanje o otuđenosti čovjeka od samog sebe.

Izložba će biti otvorena do 30. listopada, svakim danom osim nedjeljom od 17 do 20 sati.

Vaša reakcija na temu