Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski 'Baby As Art' Brune Antičić u Staroj gradskoj vijećnici: 'Najdraži su mi modeli bebe od 4 do 9 mjeseci'

'Baby As Art' Brune Antičić u Staroj gradskoj vijećnici: 'Najdraži su mi modeli bebe od 4 do 9 mjeseci'

Sredstva prikupljena tijekom izložbe bit će donirana Dječjem domu 'Maestral'

U Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci otvorena je izložba 'Baby As Art', povodom Svjetskog dana obitelji. Autorica Bruna Antičić, mlada 34-godišnja majka dviju djevojčica, inače diplomirana ekonomistica po zanimanju, za sebe kaže da je fotohobist, a vrlo jezgrovito je i objasnila kako su se rodili korijeni nesvakidašnje izložbe, prve ovakve vrste na našem području.

- Nakon rođenja naših blizanki, bila sam odlučna u naumu da zabilježim svaki trenutak njihova odrastanja, prve osmijehe, plač, zubiće, korake, zagrljaje, dva milijuna baby grimasa... Fotoaparat je postao svakodnevni pratilac njihova djetinjstva - prisjetila se.

Shvatila je da želi više iz svojih fotografija, krenula na tečaj fotografije, a ljubav i strast su zaslužni za prvu izložbu.

Najdraži su joj 'modeli' bebe od 4 do 9 mjeseci, kako je pojasnila, zato što još ne pužu, a dovoljno su stabilne i 'pupaste' da ih možemo 'smontirati' u pripremljene scenografije. 

Izložbu je otvorio kritičar prof.dr.sc. Tonći Šitin.

- Ansel Adamsova teza da fotografija nije slučajnost, već koncept mogao bi se primijeniti na splitsku fotografkinju Brunu Antičić. Bruna je počela od svojih djevojčica, interes se širio prema mladim trudnicama, očevima, igri s djecom i nestašlucima kojima nema kraja. Uspomene na odrastanje uvijek su zanimljive, rado se gledaju i onda kada godine projure i kada se vidi koliko smo se mi i naša iskustva promijenili - kazao je među ostalim Šitin.

Posebno valja naglasiti kako je izložba humanitarnog karaktera, na otvorenju je bilo organizirano prikupljanje donacija za Dječji dom 'Maestral'. Za dobrotvornu gestu zahvalio se ravnatelj Doma za nezbrinutu djecu Miljenko Grabar.

- Pozdravljam vas u ime naše velike obitelji, 120 djece, od kojih je 10 beba i toliko predškolaca, a s nama su i predivni studenti koji stvaraju sebi bolji život. Hvala što prihod ide 'Maestralu', oplemenit ćemo vašu ideju uređenjem trećeg kata koji je 'kasarna'. Prenamijenit ćemo ga u stan - najavio je ravnatelj iskreno se zahvaljujući autorici i njenom suprugu Andriji.

Kulturni događaj privukao je pažnju brojnih posjetitelja, a lijepu atmosferu upotpunila je pjesmom klapa Friži.

Pokrovitelj izložbe humanitarnog karaktera, dodajmo, je Splitska banka. 

Svi koji žele i mogu pomoći, osim u kutijicu za donacije, za vrijeme trajanja izložbe do 15. lipnja financijska sredstva mogu uplatiti na broj žiro računa: HR87 2330 0033 1607 5438 9.


Vaša reakcija na temu