Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PORINUT MJUZIKL I TANKER 'BAMBINA': 'Napokon će narod izaći iz teatra ispunjen, sretan, zaigran i veseo što je pogledao jednu sjajnu predstavu'

PORINUT MJUZIKL I TANKER 'BAMBINA': 'Napokon će narod izaći iz teatra ispunjen, sretan, zaigran i veseo što je pogledao jednu sjajnu predstavu'

Pogledajte fotogaleriju i video

Mjuzikl 'Bambina' koji kroz hitove Nene Belana u režiji Krešimira Dolenčića i po libretu Ane Tonković Dolenčić govori o Splitu 80-ih godina prošlog stoljeća, premijerno je izveden sinoć na velikoj pozornici splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Puno gledalište i dugotrajni pljesak pokazao je kako se publici svidjela priča o gradnji tankera 'Bambina' u splitskom škveru. Intendant Srećko Šestan je goste s hostesama na početku dočekao prikladno odjeven - u trlišu, baš kao pravi škverani, a po završetku premijere poručio je da će 'Bambina' sigurno ploviti dugo vremena kazališnim vodama.

- Od prve ideje do realizacije mjuzikla prošlo je godinu dana. Pravo veselje bilo je gledati kako nastaje ovaj projekt, da nije bilo dugotrajnog procesa ne bi dobili ovako dobru predstavu, a kako mi se čini na zadovoljstvo splitske publike. Toplo se nadam da smo naš trud opravdali, da smo ugradili kvalitetne materijale i siguran sam da će 'Bambina' ploviti dugo na ovim našim kazališnim vodama - poručio je Šestan.

Mjuzikl govori o mladom inženjeru koji se suočava s korupcijom, ima probleme sa sindikatom škvera, a zaljubi se i u praktikanticu što prouzroči probleme u obitelji i dovodi do niza melodramatskih obrata. Junaci ove priče dolaze iz prepoznatljive galerije splitskih likova, od Ravnih njiva preko škvera do Meja, suprotstavljeni su društvenim razlikama i predrasudama koje se prepoznaju u svakom vremenu, a tumače ih Ksenija Prohaska, Stipe Radoja, Tea Požgaj, Dora Bogdanović, Andrijana Vicković, Vicko Bilandžić, Silvana Stanić, Giuliano Đanić, Zorana Kačić Čatipović, Tajana Jovanović, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Stefan Kokoškov, Tonči Banov i Pere Eranović.

- Večeras smo dali više od onoga što smo planirali, oduševljeni smo jer osjetimo isto emociju od publike. Napokon će narod izaći iz teatra ispunjen, sretan, zaigran i veseo što je pogledao jednu sjajnu predstavu - poručio je Eranović koji je sinoć igrao pod visokom temperaturom.

Komentari nakon predstave bili su mahom pozitivni, a poznata teatrologinja i kazališna kritičarka Nila Kuzmanić Svete kazala nam je kako ju je najviše oduševio Giuliano koji je tumačio lik korumpiranog direktora škvera.

- Čast mi je bila dijeliti pozornicu s velikim glumcima, a ja sam se samo nadao da ću se tu prošuljati. Uz pomoći dragih ljudi koji su radili na ovom projektu, čini se da sam napravio dobru ulogu. Glumim korumpiranog vlaja i moram priznati da sam obilazio sela Dalmatinske zagore i slušao kako pričaju - rekao je Giuliano kojemu je u ovoj priči najbliža partnerica glumica Zorana Kačić Čatipović, s kojom je davno realizirao uspješan i poznat duet 'Kako ću volit to ludo more'.

Hitovi Đavola izvedeni su uz instrumentalnu pratnju Nene Belana & Fiumensa, u orkestraciji Olje Dešića i pod dirigentskom palicom Jure Bučevića.

- Hvala prekrasnoj splitskoj publici koja nas je fenomenalno prihvatila i podržala. Moj san se ostvario, ja sam sretan čovjek - poručio je vidno zadovoljan Belan čije su se pjesme poput 'Bambina', 'Pričaj mi o ljubavi', 'Stojim na kantunu', 'Dok tebe ljubim', 'Dugo toplo ljeto', 'Ja volim je' odlično uklopile u priču.

Izvedbom je bio zadovoljan i redatelj Dolenčić koji će, kako je rekao, biti potpuno zadovoljan kada i na 25. izvedbi mjuzikla kazalište bude popunjeno do posljednjeg mjesta.

- Komediju i mjuzikl treba uigravati i raditi, živjeti s publikom. Mislim da je nakon puno godina jedna praizvedba hrvatskog mjuzikla, baš u Splitu - i to baš s Nenom i Aninim tekstom - rekao je Dolenčić.

Kako je premijera bila baš na Valentinovo, u splitskom HNK smo susreli brojne poznate Splićane koji su taj dan odlučili provesti u kazalištu.


Vaša reakcija na temu