'High Spirits' u utorak u Domu mladih

'High Spirits' u utorak u Domu mladih

Predstava se temelji na kretanju kroz liričan pokret potenciran plesnim skokovima koji dosežu 'uzvišenu energiju'

Predstava 'High Spirits' održat će se u Multimedijalnom kulturnom centru (Dom mladih) u utorak, 16. travnja, s početkom u 20 sati.  Koreografiju je osmislila mlada umjetnica Martina Granić, a izvode je Mia Zalukar, Filipa Bavčević i Josipa Štulić, dok je glazbu za predstavu kreirao Aldo Orlić Zolium   

Predstava se temelji na kretanju kroz liričan pokret potenciran plesnim skokovima koji dosežu 'uzvišenu energiju'. Inspirirana je radom Mercea Cunninghama, ekspresionizmom i apstraktnom narativnosti. Evocira i preispituje slobodu pod kolektivnom supresijom, čistu prisutnost, lirski kaos, paralelne svemire, organski pokret, skokove i formacije, folklorne i spiritualne plesove, životne promjene i snažnu žensku energiju transformacije. Sloboda se očitava u nepostojanju dubljeg značenja i govora o ičemu specifičnom, a gradnja plesnih narativa ne podilazi niti jednoj dominantnoj umjetničkoj, filozofskoj i estetskoj struji, osim sustavu koji je bio intuitivno izgrađen tijekom procesa rada na predstavi.

Projekt 'High Spirits' ujedno je plesna predstava i serija filmova koja dokumentira 'denfesite' kroz njihove tri međunarodne rezidencije pod okriljem Be SpectACTive! projekta. Tri desetominutna dokumentarna filma bilježe proces rada na predstavi 'High Spirits' premijerno izvedene u York Theeatre Royalu 30. listopada 2018. te radionicama DENF kolektiva s lokalnim zajednicama koje su se odvijale u Bakelit Multi Art Centeru u Budimpešti i tijekom Kilovatt festivala u Sansepolcru.


DENF je kolektiv hrvatskih plesača, pedagoga, koreografa, fotografa, kustosa i dizajnera; Filipa Bavčević, Martina Granić, Maja Jakuš-Mejarec, Irena Tomašić, Josipa Štulić and Mia Zalukar; formiran kako bi djelovao u sferi plesnog i vizualnog izričaja te pokazao njihov interdisciplinarni rad. Iako obnavljaju nasljeđe suvremenog plesa i koriste snažnu infrastrukturnu podršku, njihov rad je uglavnom povezan s Internet estetikom dočaravajući plesački eskapizam suprotan od današnje Internet estetike 'otuđenja'. 'Denfesitas Slay Hard', nisko budžetna serija fotografija i videa objavljena tijekom 2016-2017. ukazuje na melankolični odraz na radno okruženje. 'High Spirits' je projekt koji uključuje kretanje kroz plesne skokove, a realiziran je u formi plesne predstave te serije filmova koji dokumentiraju 'denfesite' kroz njihove tri međunarodne rezidencije pod okriljem Be SpectACTive! projekta.

Cijena ulaznica organizirane prodaje za studente ili učenike srednjih škola iznosi 20 kuna dok u slobodnoj prodaji izosi 40 kuna. Karte se mogu kupiti sat vremena prije predstave na blagajni Adriticketa.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare