Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Loptica za picigin' pobjednica natječaja za najbolju inovaciju i industrijski dizajn Dalmacije

'Loptica za picigin' pobjednica natječaja za najbolju inovaciju i industrijski dizajn Dalmacije

Osmislio ju je Ivica Lukač

Nagrađeni su inovatori s natječaja za najbolju inovaciju i industrijski dizajn Dalmacije za 2023.

Prvo mjesto - zlatnu medalju, zlatnu plaketu i novčani iznos - osvojio je Ivica Lukač, mag. ing. mech., za izum 'Loptica za picigin'. Drugoplasirani su Jadran Pivačić, mag. ing. aedif., i Ivica Pivačić, dipl. ing., s izumom 'Sidro s pomičnim krakovima' te su im pripali srebrna medalja, srebrna plaketa i novčani iznos. Na trećem mjestu - za koje je osvojio brončanu medalju, brončanu plaketu i novčani iznos - našao se Slavko Vuković iz Zadra s izumom 'Cobra tuš'. 


O pobjednicima je, nakon tri održane sjednice, odlučio ocjenjivački sud na čelu s predsjednikom dr. sc. Miroslavom OrlovimNa natječaju su sudjelovale dvije inovatorice i 23 inovatora s Brača, Klisa, iz Stobreča, Zadra i Splita. 

'U vrlo velikoj konkurenciji izvrsnih izuma i industrijskih dizajna nije bilo lako izdvojiti ponajbolje i donijeti konačnu odluku.

Za nagrađene inovacije treba istaknuti da je inovator Ivica Lukač dobio zlatnu medalju na Međunarodnoj izložbi inovacija INOVA 2023. u Zagrebu a Jadran Pivačić i Ivica Pivačić zlatnu medalju na INOVA-i 2023., srebrnu na ARCA-i 2023. i srebrenu na velikoj Međunarodnoj izložbi inovacija Varšava 2023. Slavko Vuković za nagrađenu inovaciju dobio je zlatnu medalju na INOVA-i 2023.', naveli su iz udruge DALMIT. 

Svečana dodjela nagrada održat će se tijekom ožujka 2024. Tada će se uručiti i brojna priznanja članovima udruge DALMIT koji su nagrađeni na izložbama inovacija u Varšavi, Beogradu, Zagrebu i Karlovcu.  

Vaša reakcija na temu