Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook 'Malteški sokol' plovi oko Murtera, tjedan dana na ovoj jedrilici košta 545 tisuća eura

'Malteški sokol' plovi oko Murtera, tjedan dana na ovoj jedrilici košta 545 tisuća eura

Jahta je oglašena na prodaju, a budući vlasnik za tu će ljepoticu morati izdvojiti ni manje ni više nego 130 milijuna eura

Malteški sokol, jedna od najljepših jedrilica na svijetu, plovi oko Murtera, vidljivo je na stranicama sustava Marine traffic koji u realnom vremenu bilježi pomorski promet, piše ŠibenikIN.

Maksi jedrilica 'Maltese falcon', jedna od najbolje dizajniranih i najskupljih svjetskih jahti, izgrađena je po narudžbi Toma Perkinsa, poduzetnika i bivšeg supruga poznate književnice Danielle Steel. Jahta je oglašena na prodaju, a budući vlasnik za tu će ljepoticu morati izdvojiti ni manje ni više nego 130 milijuna eura. Tjedni najam nešto je 'jeftiniji', pa u punoj sezoni košta 480 tisuća eura koji se s dodatnih troškovima penju na 545 tisuća eura!

Malteški sokol teži tisuću i sto tona, dugačak je 87 i širok 12,5 metara. Luksuzna jedrilica izgrađena je u brodogradilištu Perini Navi u Istanbulu 2006. godine. Jahta ima šest prostranih kabina od kojih glavna ima dvije garderobe i dvije kupaonice, a od 'dodataka' tu je još i vanjsko kino, bar te spa centar u kojem se gosti mogu opustiti. Jedrilica prima 12 gostiju o kojima brine 19 članova posade, piše ŠibenikIN.

Tko trenutno uživa u tom luksuzu, nije poznato.

 

Vaša reakcija na temu