Svatko će reći da su ples i pjesma nezaobilazni dio posebnih događaja, od rođendana i proslava diploma do krizmi i vjenčanja, ali priznajmo, nema dobro slavlja bez najdražeg poroka - slatkarija! Što su dani topliji to je prilika za slavlja sve više, pa smo odlučili otkriti vam gdje se nalaze najbolji domaći kolači u gradu.
Raspucanci od prhkog tijesta i medenjaci, pužići s kremom od bajama i pravi korčulanski cukarini pravljeni po receptu bake Ljube, kriju se u zanatskoj pekarnici 'Mrvu slađe' u centru Splita, preko puta HNK. Zatim tradicionalne breskvice za koje vjerojatno mislite da su najdosadniji keks na domaćim stolovima, u Mrvi su nam dokazali da ako se dobro i kvalitetno rade, nemoguće ih je prestati jesti.
- Nema tu velike filozofije, naši tradicionalni dalmatinski keksi su izvrsni, ali su se slastičari s godinama odmaknuli od tradicionalne recepture i procesa rada koji su dugotrajni, stoga ni okusi koje susrećemo nisu oni iz vremena naših baka. Mi u Mrvi ne štedimo ni vremena ni novca i zato je oduševljenje kupaca toliko - objasnili su nam.
Ponudu su pažljivo kreirali misleći na svih, ali baš svih za slavljeničkim stolom pa tako i one najmlađe, čak i bebe. Za njih je kreiran Tintilinić, hranjivi keks od pirovog brašna, banane, šećerne trske i kardamona.
Kombinacijom posebnih recepata, prirodnih sastojaka te veselih varijacija klasičnih slastičarskih i pekarskih proizvoda, „Mrvu slađe“ predstavlja savršen spoj dugogodišnje obiteljske tradicije sa suvremenim odmakom u prezentaciji. I doista, njihovi keksi odličan su izbor za vesele ekipe koje delicijama žele obogatiti druženja s obitelji i prijateljima. Garantiramo, neće vas ostaviti ravnodušnim! Nas nisu.