Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Posljednja Freudova seansa' u Splitu na Noć kazališta

'Posljednja Freudova seansa' u Splitu na Noć kazališta

Rasprava zakletog ateista Sigmunda Freuda i pisca Kronika iz Narnija C. S. Lewisa, gorljivog vjernika

'Posljednja Freudova seansa', najizvođenija dramska predstava u Hrvatskoj, dolazi u Split u Gradsko kazalište mladih za Noć kazališta u subotu, 25. studenoga, u 20 sati.

Ovaj nagrađivan i dinamičan filozofski triler vodi nas u 1939. godinu. Europa tone u kaos 2. svjetskog rata, a mi svjedočimo intrigantnom susretu oca psihoanalize, zakletog ateista Sigmunda Freuda i pisca Kronika iz Narnija C. S. Lewisa, gorljivog vjernika.

U neminovnom srazu dvaju svjetonazora ova dva velika uma, čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet, sukobljavaju se oko pitanja postoji li Bog. 

Tijekom dinamične i gorljive potrage za smislom, imamo priliku zaviriti i u njihove osobne životne priče koje su ishodišta njihovih uvjerenja, ali i dvojbi.


Ova aktualna drama, bogata promišljanjima o čovjeku i njegovoj prirodi, postavlja nam kompleksna pitanja o našoj civilizaciji i u današnjem vremenu, ali i o vječnoj potrebi čovjeka da objasni svijet i pronađe smisao.

Kritika je odmah po premijeri oduševljeno zaključila da je riječ o 'bezvremenskom tekstu', a glumu Torjanca i Dijaka proglasila 'paradom glumačkog umijeća' što su oni potvrdili osvojivši za svoja ostvarenja sedam domaćih i inozemnih glumačkih nagrada dok je predstava izvedena više od sto puta. 

Drama je 2009. godine dobila prestižnu njujoršku nagradu Off Broadway Alliance.

Vaša reakcija na temu