Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Splićanke' u prosincu na Gripama, a iduće godine u Lisinskom

'Splićanke' u prosincu na Gripama, a iduće godine u Lisinskom

Samo u Splitu predstavu je pogledalo više od 13 tisuća ljudi

Cabaret 'Splićanke', jedna od najpopularnijih splitskih predstava posljednjeg desetljeća koju je u Splitu pogledalo više od 13 tisuća ljudi, danas je najavila velike novosti. Naime, najtraženiju predstavu autora i redatelja Ivana Lea Leme ove kazališne sezone splitska publika imat će priliku pogledati u Maloj dvorani ŠC Gripe 28. prosinca.

- Stalno nam zvone telefoni i građane je zanimalo kada će moći ponovno gledati 'Splićanke' u našem gradu. Godinu smo željeli završiti na spektakularan način te smo se odlučili na izvedbu na Gripama u 20 sati. U tu svrhu Malu dvoranu pretvorit ćemo u mali teatar i ponuditi dobru energiju građanima od koje ova predstava pršti - kazala je organizatorica Anet Rožić te najavila još tri datuma, 13. veljače predstava gostuje u HNK Zadar, 14. veljače u HNK Šibenik te 27.travnja u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog.


- Ovaj datum u Zagrebu nismo slučajno izabrali, to će biti uvod u svečanost Sudamije - kazala je Rožić pa prepustila riječ Alijani Vukšić, direktorici Turističke zajednice Grada Splita.

- Ovom predstavom najavit ćemo Zagrepčanima zašto trebaju doći u Split. Bila bi prava šteta jednu ovakvu divnu predstavu ne prezentirati svima jer je ovo jedna najljepša razglednica Splita koju možemo poslati. 'Splićanke' su lijepe, pametne i talentirane žene koje su kroz predstavu prikazale naš život, svakodnevnicu, karatker, tradiciju i navike. Ovo su samo neki od datuma, a 'Splićanke' će obići brojna mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu promovirajući naš grad. Tko će bolje predstaviti naš Split od naših Splićanki. 

Izvrsnu glumačku postavu kao rođenu za ovu predstavu čine Ana Gruica Uglešić, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno mlada zvijezda splitskog glumišta Ana Uršula Najev koja je Anetu Gotovac zamijenila tijekom porodiljnog dopusta. Kako je na konferenciji najavila Aneta se vraća na pozornicu upravo za splitsku izvedbu, svega nekoliko tjedana nakon poroda.

- Nedostaju mi moje Splićanke i jedva im se čekam pridružiti na pozornici. Zahvaljujem se kolegici Uršuli koja je bila više nego dostojna zamjena, ako ne i bolja od mene. Omogućila je da ova predstava ima život i za vrijeme moje trudneće te joj se zahvaljujem što mi ulogu vraća nazad - rekla je Gotovac.

- Splićanke su autentičan autorski projekt, riječ je o predstavi našeg podneblja i grada u kojoj se pronalazimo mi i publika. Specifična je i zato što u njoj igra pet žena. Ne znam imamo li u Splitu predstavu u kojoj igra pet žena, svaka na svoj način atraktivna i zanimljiva na svoj osebujan način. Ljudi to prepoznaju, smiju se i plješću na svaki od naših pet monologa. Uživamo je igrati, publika to prepoznaje i zato trajemo tako dugo - poručila je Lidija Florijan. 

- Igramo timski, to je naša najveća energija koja se spoji s publikom - dodala je Mia Vladović, dok se Ana Gruica Uglešić u ime Gradskog kazališta mladih Split zahvalila na podršci.

- Drago mi je što je kazalište izašlo na ulicu i što više ne čekamo da nama publika dođe. Našli smo put kako da kazalište približimo ljudima. Nadam se da će do kraja ove priče 'Splićanke' pogledati preko 20 tisuća ljudi, a ta brojka govori sama za sebe - kazala je Ana.

Karte za predstavu mogu se kupiti putem sustava Croatia Tickets te od ponedjeljka na blagajni ŠC Gripe po cijeni od 60 kuna za tribinu, a 80 kuna za parter.

Tonči Božin, domaćin u Bakra - Steak & Pizza Baru, otkrio je kako će najvjernija publika osvojiti karte i put za zagrebačku izvedbu.

- Podržavamo ovakve projekte te su naša vrata uvijek širom otvorena sličnim pričama. Tako smo odlučili nagraditi one pojedince koji su 'Splićanke' pogledali tri i više puta. Neka se jave GKM-u jer ih vodimo u Zagreb na predstavu. 

Na samoj konferenciji podršku 'Splićankama' dale su brojne dame Splita iz svih sfera javnog života. Evo što su nam rekle:

- Pred mjesec dana čula sam se s Anom Gruicom Uglešić iz daleke Amerike te je pitala ima li šanse da konačno i ja pogledam predstavu Splićanke kad konačno dođem do Splita. Hvala im što su mi ispunile želju i što ću konačno 28.12. i ja pogledati kultne 'Splićanke' jer upravo to je bila moja božićna želja - ispričala je Petra Nižetić.

Neda Makjanić Kunić 'Splićanke' je prvi put gledala na premijeri u GKM, kao i sve njihove premijere.

- To kazalište za mene ima posebnu dušu. Druga izvedba me također oduševila a posebno mi je drago da imam priliku pogledati ih i po treći put i to u dvorani Gripe. Imaju moju punu podršku jer treba nam što više ovakvih dobrih predstava i pozitivne energije. Glumačka postava je sjajna, a posebno me oduševljava što se kazališne predstave u Splitu konačno prezentiraju na ovakav način. Treba nam što više ovakvih pozitivnih priča jer one obogaćuju naš grad.

Neni Delmestre predstavu još nije imala prilike pogledati.

- Izuzetno me raduje što ću ih konačno pogledati 28. prosinca. Sve redom su izvrsne glumice i prelijepe žene. Vjerujem da je njihova zajednička energija na pozornici vrhunska. Ovakvi događaji su gradu itekako potrebni i raduje me njihov veliki uspjeh.


Vaša reakcija na temu