Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Summer' je 'Frei'! Recite svojim gostima da Omiš poklanja ture, kino na plaži i još puno toga…
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

'Summer' je 'Frei'! Recite svojim gostima da Omiš poklanja ture, kino na plaži i još puno toga…

Pod nazivom Omiš Summer Frei, TZG Omiš i ovoga ljeta skoro svakog dana poklanja turističke ture, kino na plaži, aqua aerobik te mnoštvo dnevnih i noćnih događanja u kojim ima mjesta za svih

Prema svim ovogodišnjim najavama turistička sezona u Dalmaciji bit će rekordna, što znači da će se povećalom tražiti natpisi 'Zimmer Frei' - odnosno 'slobodne sobe', prevedeno za one nešto mlađe. Iako je booking smještaja 99% preselio u virtualnu sferu, još se uvijek u špici sezone može pronaći poneka bakica koja u rukama uz cestu drži natpis s te dvije legendarne riječi.

Po sada već retro frazi 'Zimmer Frei' mi domaći znamo da je stiglo ljeto, a s njima i turisti.  Za sve goste koji su desetljećima nepripremljeni dolazili na našu obalu, bez unaprijed bookiranog smještaja, uočiti natpis 'Zimmer Frei' predstavljao je slamku spasa - vožnja je gotova, smještaj pronađen, vadi ljetne rekvizite i kufere, ljeto može početi.

Ako je 'zimmer' pun to ne znači da ljeto nije 'frei'

Ovoga bi ljeta 'zimmera' moglo nedostajati, ali svim turistima u Omišu i široj okolici, koji nisu stigli isplanirali svaki sat svoga ljetovanja - koji muzej vidjeti, na koju turu otići, gdje i kako ispuniti ljetne i noćne dane, Turistička zajednica grada Omiša i ove godine poklanja svima dostupnu ljetnu manifestaciju 'Omiš Summer Frei', pod čijim se imenom krije čak 10 događanja za sve generacije - od kojih je većina potpuno besplatna, a koja će se redovito događati gotovo svakog dana, od 1. lipnja sve do 1. listopada.


Kako nam kažu iz TZ-a Omiš, na drugom izdanju njihove ljetne manifestacije mjesta će biti za goste i domaće iz cijele Dalmacije, a prijave i rezervacije za dnevna i noćna događanja za cijelu obitelj nisu potrebne, stoga su svi pozvani da slobodno uskoče! 

Sve ture, izleti i druga događanja su na engleskom su jeziku, kao i besplatne projekcije filmova na glavnoj gradskoj plaži.

Omiš od 'A' do 'ŠČ'

Omiš Summer Frei jedinstvena je prilika da gosti upoznaju sva lica Omiša kroz besplatne ture gradom uz vodiča, planinarske ture, posjet gradskom muzeju i ispisivanje razglednica na glagoljici sa slovom ŠČ, priče o gusarskoj prošlosti, posjete muzejima i tvrđavama Mirabela i Fortica, besplatne kino projekcije pod zvijezdama, upoznavanje zaštićenih klapskih melodija i tradicionalnih plesova - i sve to dok uz aqua aerobik sessione u pratnji trenera rade na svojim ljetnim tijelima, a njihova se djeca zabavljaju na dječjim predstavama, sportskim poligonima i kreativnim i sportskim radionicama! 

Kreativne radionice za djecu / Foto: TZ Omiš

Za turiste koje zanima kulturna i povijesna baština

Povijesna i kulturna baština Omiša i zaleđa već stoljećima očarava domaće i strane turiste. Tako se zainteresirani ponedjeljkom ujutro mogu besplatno pridružiti turi razgledavanja Omiša (History in Flip-Flops). 

Utorkom predvečer planirani su posjeti Povijesnom muzeju Poljica u društvu interpretatorice kulturne baštine, kostimirane u mjesnu junakinju Milu Gojsalić (After-beach History). Tura je besplatna, dok se ulaz u muzej plaća po simboličnoj cijeni.

Povijesni Muzej Poljica / Foto: TZ Omiš

Za baštinu pjesme i plesa u večernjim satima zadužene su klape, koje će svoje besplatne nastupe, baš kao i lani, održavati svakog četvrtka na uličicama stare jezgre grada (Ice-Cream A Cappella), odnosno kulturno-umjetnička društava, koja će kroz ples prezentirati kulturnu baštinu Omiša (Surfboard of Heritage).

Ljubitelji povijesti pozivaju se u Gradski muzej Omiš (Postcards from the Past), gdje će upoznati tri pisma korištena kroz povijest na ovim područjima i sudjelovati na radionici glagoljice, nakon koje će na razglednicama upravo na glagoljici ispisati pozdrave iz Omiša.

Za one koji se ne žele odvojiti od plaže 

S obzirom na to da omiška gradska plaža glasi za jednu od najljepših plaža u ovom dijelu Dalmacije, TZ Omiš je pripremio događanja i za one koji su odlučili cijeli odmor provesti na njoj.

Tako su utorkom i četvrtkom u 11 sati na programu lagane tjelovježbe u moru, uz glazbu i stručno vođenje (Sunscreen Aqua Aerobic), dok se za najmlađe, srijedom u poslijepodnevnim satima održavaju besplatne lutkarske predstave, slikarske radionice i sportski poligoni (Kids Beach Bucket). 

S plaže ne treba odlaziti ni u večernjim satima, jer su ponedjeljkom navečer na rasporedu besplatne projekcije holivudskih blockbustera pod zvijezdama (Moonscreen Cinema).

Posjet omiškim tvrđavama 

Omiške tvrđave Mirabela i Fortica fascinantni su spomenici bogatoj omiškoj povijesti. pa je tura u društvu interpretatorice kulturne baštine i posjet tvrđavi Mirabela petkom navečer (Pirate Treasure Tales) jedinstvena prilika za upoznavanje gusarske povijesti Omiša.

Posjet tvrđavi Mirabela / Foto: TZ Omiš

Drugi događaj je planinarska šetnja do tvrđave Fortica uz planinarskog vodiča iz PD Imber, a nagrada je predivan panoramski pogled na Omiš i mnoštvo insajderskih informacija o flori, fauni i povijesti Omiša. Ova tura (Summer Hats Hike) na rasporedu je srijedom ujutro. 

Za točan dan i sat održavanja događanja posjetite visitomis.hr 

S obzirom na to da se manifestacija 'Omiš Summer Frei' održava od 1. lipnja do 1. listopada, točan sat i raspored pojedinih evenata možete pronaći na njihovoj stranici visitomis.hr, kao i više detalja o samim događanjima. 

Informirajte se na vrijeme, kako biste svojim gostima mogli pokloniti bezbrižan i zabavan ljetni sadržaj u Omišu!

Vaša reakcija na temu