Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
16 GODINA BEZ KRALJA FUNKA Dino Dvornik nas je napustio na današnji dan

16 GODINA BEZ KRALJA FUNKA Dino Dvornik nas je napustio na današnji dan

Njegova glazba živi i dalje

Dino Dvornik definitivno je jedan od naših najtalentiranijih glazbenika, a njegova glazba definitivno živi i dalje. Preminuo je prije 16 godina, 7. rujna 2008. 

Osim što je bio glazbeni, pjevač, skladatelj, tekstopisac, aranžer, producent, bio je i glumac i reality zvijezda. Jedan je od najvećih predstavnika hrvatske glazbene umjetnosti s ovih prostora. 

Poznat je bio po izvornoj mješavini različitih glazbenih žanrova, unikatnoj i ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima, izvrsnim plesnim pokretima te izraženim vokalnim sposobnostima. 

Dino je drugi sin jednog od naših najplodnijih i najpoznatijih glumaca, Borisa Dvornika, koji je preminuo u ožujku 2008. godine. Za života je četiri puta dobio prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu Porin, a posmrtno osam puta. 

Dva Porina dobiva 1996. godine za skladbu Afrika, za hit godine i najbolji aranžman, 1998. godine osvaja Porina za album Enfant terrible, za najbolju produkciju i 1999. godine dobiva Porina za album Vidi ove pisme..., za najbolji kompilacijski album.

Glumio je u seriji Naše malo misto, a nakon toga u još nekoliko dječjih filmova i serija. Također, glumio je i u filmu Ta divna splitska noć gdje tumači samoga sebe. 

U kolovozu 1989. godine ženi se s Danijelom Kuljiš i s njom dobija kćer Ellu.

Dinov jedinstveni stil glazbe donio mu je nadimak 'Kralj funka'.


Vaša reakcija na temu