Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
51. TROGIRSKO KULTURNO LJETO: Najbolje od domaće glazbe, operni spektakl, četiri festivala...

51. TROGIRSKO KULTURNO LJETO: Najbolje od domaće glazbe, operni spektakl, četiri festivala...

Spektakl Rock the Opera, KulaKula, Opera Selecta i Moondance festival, Massimo, Stefanovski, Crvena jabuka..., samo su neki od izvođača

U Trogiru je danas službeno predstavljen program predstojećeg 51. Trogirskog kulturnog ljeta. Unatoč još uvijek aktualnoj borbi s pandemijom i svim ograničenjima koja ona nosi, Grad Trogir i Turistička zajednica Grada Trogira pripremili su bogat dvomjesečni program koji u usporedbi s prošlim izdanjima predstavlja dodatan iskorak u kvaliteti i raznolikosti.

- Prošle godine željeli smo puno svečanije i sadržajnije obilježiti naš veliki jubilej, 50. Trogirsko ljeto. Nažalost, okolnosti su nas spriječile, ali zato ovogodišnjim programom nastojimo unutar zadanih okvira vratiti sjaj našoj manifestaciji i nadoknaditi publici ono što je moralo biti propušteno zbog više sile. U nadi da je sve to iza nas, proteklih nekoliko mjeseci radili smo na popisu izvođača i izvedbi i vjerujemo da imamo jedan od najboljih programa u Dalmaciji - rekao je Viktor Novak, dogradonačelnik Trogira zadužen, među ostalim, i za turizam.


U 60-ak dana Trogirskog kulturnog ljeta, na više lokacija u gradu održavat će se koncerti, predstave, festivali... Kao i proteklih godina, UNESCO-v grad imat će program s pop-urbanim predznakom. Događanja počinju već u nedjelju 20. lipnja spektaklom u Kuli Kamerlengo 'Rock the Opera' koji će ponuditi najveće rock hitove u izvedbi Zagrebačke filharmonije. Ekskluzivni je to događaj koji će se osim u Trogiru odviti na samo još dvije lokacije na obali. Za svečano otvaranje Ljeta 8. srpnja bit će zadužen Massimo, trenutno najpopularniji domaći glazbenik Porinom nagrađen za hit godine koji će održati koncert na glavnom gradskom trgu. Opera Selecta, jedinstveni kulturni festival i brend trogirskog ljeta u srpnju doživljava svoje 13. izdanje te ove godine uz operne izvedbe u Trogir dovodi i modnu reviju. Još jedan festival koji postaje tradicija je KulaKula koji će ove godine doživjeti svoje četvrto izdanje 4., 6. i 7. kolovoza. Povratak doživljava i popularni festival elektronske glazbe Moondance (30.7-1.8.). Trogirane i njihove goste zabavljat će Let 3 i Psihomodo Pop (2.7.), Vlatko Stefanovski (9.7.), Cambi (17.7.), Crvena Jabuka (24.7.), Mostar Sevdah Reunion (9.8.)... Tu su, među ostalim, još i tri predstave – Đurologija, Predsjednica i Kakva ti je žena, takav ti je život.

- Vjerujem da smo zadovoljili brojne ukuse i da svi izvođači imaju predznak kvalitete. Ponosni smo na ovogodišnji program i vjerujemo da će svi događaji biti dobro posjećeni, što zbog dobrog odabira što zbog činjenice da su se naši domaći i njihovi gosti zaželjeli zabavnih sadržaja. Naravno, svi događaji su na otvorenom i svaki pojedinačni događaj odvijat će se prema uvjetima i pravilima koje donesu nadležne institucije, a Stožer civilne zaštite Grada Trogira bit će podrška u cilju da se mjere ispoštuju i da sve prvenstveno prođe dobro po zdravlje i sigurnost posjetitelja - zaključio je Novak.

Ulaznice za sve veće događaje moći će se kupiti i u Turističkoj zajednici Grada Trogira na glavnom trgu.

Vaša reakcija na temu