Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
A DI SI TI?! Ove subote 19. tradicionalna akcija udruge MoSt

A DI SI TI?! Ove subote 19. tradicionalna akcija udruge MoSt

Kao i proteklih godina, sav prihod prikupljen tijekom akcije namijenjen je korisnicima, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnike

Najdugovječnija promotivno-humanitarna akcija udruge MoSt 'A di si ti?!', devetnaesta po redu, održat će se u subotu, 14. prosinca, na Trgu Gaje Bulata, ispred HNK Split, s početkom u 10 sati.

Već devetnaest godina cilj akcije 'A di si ti ?!' je senzibiliziranje javnosti za problematiku beskućništva, promocija solidarnosti i volonterstva. Kao i proteklih godina, sav prihod prikupljen tijekom akcije namijenjen je korisnicima, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnike. Trenutno je u Centru smješteno 35 korisnica i korisnika, a usluge poludnevnog boravka i socijalne samoposluge koristi više od 150 korisnika.

- Ove godine pripremili smo 62 štanda na kojima će sudionici ponuditi nove i rabljene predmete, rukotvorine, božićne ukrase, kolekcionarske predmete, domaće proizvode i različite usluge. Uz navedeno, mnogi sudionici najavili su čitav niz iznenađenja za posjetitelje na svojim štandovima. U zabavnom programu nastupaju: Limena glazba Žrnovnica – HGD Stjepan Radić; Udruga Glazbene niti ljubavi; TKD ST Kwan; Plesni studio Clique, Baletni studio Školjkica i bubnjari iz Klapa Klapa. Sve to uz defile Moto klubova Fjaka i Specijalne policije sudionika Domovinskog rata, dolazak Djeda Božićnjaka i animaciju djece, lutriju s vrijednim nagradama. Očekujemo i dolazak vatrogasaca iz DVD Okruk,a  djeca će se moći upoznati s radom i vozilom vatrogasaca. Također, u sklopu akcije postavit ćemo izložbu fotografija 'Skriveni svijet beskućništva' mladog fotografa Miroslava Lelasa. - poručili su iz udruge MoSt.

Na štandovima i u popratnom programu očekuje se ukupno 75 različitih sudionika akcije, a tijekom proteklih dana zaprimili su više tisuća pojedinačnih donacija.

Vaša reakcija na temu