ADVENT NA OBROVU: Jedan od najvećih protagonista hrvatske grafiti scene dolazi u Split

ADVENT NA OBROVU: Jedan od najvećih protagonista hrvatske grafiti scene dolazi u Split

U restoranu 'Corto Maltese Freestyle Food' održat će se promocija knjige 'From Zagreb with love'

Promocija knjige Slavena Kusanovića Lunara 'From Zagreb with love' održat će se u četvrtak, 5. prosinca, s početkom u 18 sati, u restoranu 'Corto Maltese Freestyle Food'. 

- U goste nam dolazi jedan od najvećih protagonista hrvatske grafiti scene. Iznimna nam je čast i zadovoljstvo najaviti promociju knjige 'From Zagreb with love' streetart umjetnika Slavena Kosanovića Lunara. Svoje prve poteze sprejom napravio je upravo u Zagrebu, ali svoj trag je ostavio diljem svijeta. Sadržajno, knjiga donosi kronološki uvid u posljednjih trideset godina Lunarovog stvaralaštva, od početaka u centru i Vrapču, kroz prve dolaske u Njemačku pa sve do putovanja i ostavljanja tragova po Australiji, Koreji i Ruandi. Knjiga je na engleskom jeziku jer su mnogi strani autori doprinijeli sa svojim pričama o susretima s Lunarom - priča je to o interakciji s ljudima, komunikaciji s čitavim svijetom, poruka mlađim generacijama da nastave taj dijalog te nastave razmjenjivati svoja iskustva. Uvod su pisali Krešimir 2Fast Buden, njegov najbolji prijatelj s kojim je i počeo crtati, te Rienke Enghardt, umjetnica iz Amsterdama koja vodi projekt Hope Box, a s kojim je odradio zanimljive projekte po svijetu - kazali su organizatori.


Osim graffiti priča, Lunar se u knjizi osvrće i na društvene pojave kao što su konzumerizam, materijalizam, (ne)briga za okoliš te se uz opise svojih radova na njih osvrće nastojeći izvući zaključke. Ostale tekstove pisali su brojni prijatelji i suradnici, primjerice Mosk, Tizer, Flying Förtress, Zets, Sebas Velasco, Galiner, Bugz, Junk, Sket i Andi Soto. Autor većine fotografija je, uključujući naslovnice, Ivo Smack Kosanović. Ostale fotografije su snimili autori iz cijelog svijeta dok je izdavač Hrvatsko društvo likovnih umjetnika. Promocija knjige u restoranu 'Corto Maltese Freestyle Food' održava se u sklopu 'Adventa na Obrovu'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55216, "");
Pregledaj komentare