Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ADVENT NA PERISTILU Dani francuskog jezika i kulture 2022.

ADVENT NA PERISTILU Dani francuskog jezika i kulture 2022.

Prokultura organizira niz prigodnih događanja

Bogati adventski program na Peristilu osmislila je i Prokultura - Opservatorij kulturnih politika priprema u suradnji s partnerima. 

'U skladu s ciljevima našeg djelovanja - rad u zajedništvu, oživljavanje središta naših gradova, osobito u blagdansko vrijeme, otvaranje vrata gostima koji možda djeluju na periferiji, ali su im mjesta u srcima svih nas - ove smo godine pripremili bogati program u  Kući jezika i kulture Peristil powered by OTP banka, ali i drugdje u Splitu i Hrvatskoj', poručuju iz Prokulture.

Program Adventa na Peristilu ove godine priređuju s Centrom Juraj Bonači, Split. Uz paljenje adventskih svijeća u izlogu Prokulture - KJK Peristil, djelatnici i polaznici Centra priredit će niz radionica, predstavu, glazbene programe i puno priča o našoj tradiciji u predbožićno vrijeme. 

'Prva radionica počinje s radom već u četvrtak, 24. studenoga i poziva sve zainteresirane da se pridruže…jasno, uz poštivanje ograničenja prostora. U projektu sudjeluju djelatnici Centra, kao i polaznici, naši sugrađani donekle drugačijih sposobnosti, ali velikog i otvorenog srca, kojima će pomoći već odaziv svih ljudi dobre volje, pljesak i pohvala njihovom samoprijegornom radu', ističu iz Prokulture. 


Gotovo u isto vrijeme Prokultura - Split u suradnji s Francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj te zajedno s ostalim frankofonskim partnerima, onima koje inspirira francuski jezik i kultura, počinje ovogodišnje Dane francuskog jezika i kulture pokrenute danas daleke 1993. godine. Posvećeni su kao i svake godine predstavljanju različitih faseta te bogate kulture, praćenju jedinstvene inačice upravljanja u području kulturnih politika te svjetske velesile te prije svega mladima i njihovim učiteljima koji im podučavanjem jezika nude ključ za otkrivanje i upoznavanje tih nadahnjujućih ostvarenja i iskustava. 

'Bit će tu šansone, filma, književnosti, jezičnih kvizova, dječjih predstava, ali i upoznavanja povijesnih odnosa između Hrvatske i Francuske, pojedinosti o povelji koju je najveći među francuskim predsjednicima, De Gaulle dodijelio našem Hajduku, upoznavanju razlika između šampanjca i našeg pjenušca, 100 godina Cercla u Marmontovoj 3 i još mnogo toga', poručuju.

Pokrovitelj ovih zajedničkih projekta je OTP banka. 

Vaša reakcija na temu