MMA borac Alistair Overeem ponovno je u posjetu Dalmaciji, a jedno od prvih mjesta kojima se vratio je trogirski restoran Coccolo. Prošlog ljeta je slavni Nizozemac s obitelji bio na našoj obali i uživao u okusima restorana za čije delicije je zadužen chef Roko Puče. Očito mu se svidjelo kada je stavio trogirski restoran i u ovogodišnji popis mjesta koje će obići. Coccolo je pred ovu sezonu uveo jednu novost u ponudi koja je jako odjeknula: poslužuju bifteke omotane u zlatne listiće!
Upravo jedan takav zlatni 'tomahawk' naručio je poznati borac, a može se reći da su Roko Puče i vlasnik Coccola Miro Kukanjac na tragu ostvarenja vizije da Trogir stave na kartu destinacija s vrhunskom gastronomskom ponudom karakterističnom za gradove poput Dubaija ili New Yorka.
Priča o zlatnom mesu u trogirskom restoranu, govori nam Puče, krenula je pozivom iz jedne londonske agencije u čijem su aranžmanu ekstra bogati gosti, koji su preporučili Coccolo. Tada je, nastavlja Puče, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu zakupio cijeli njihov restoran i tražio sve u zlatu. Nakon toga mu je sinula ideja da bi mogli u stalnu ponudu staviti tu top hranu jer kod njih često dođu gosti visoke platežne moći.
Inače, chef nam objašnjava da je bogata povijest korištenja zlata u jelu, spominje ga još Marko Polo, a široko se u srednjem vijeku po Apeninskom poluotoku uživalo u zlatnim zalogajima.
- Zlato nema ni miris ni okus, a djeluje blagotvorno na organizam, pomaže u normalizaciji metabolizma, čišćenju i pomlađivanju tijela - naveo nam je Splićanin koji je realizacijom svojim gastro ideja unio novu živost na trogirsku scenu.