Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Instagram ALKA VUICA: Jugoslavija je u 7 dana cijepila 20 milijuna svojih stanovnika

ALKA VUICA: Jugoslavija je u 7 dana cijepila 20 milijuna svojih stanovnika

'U to 'mračno vrijeme' pojavila se bolest velike boginje'

Koliko smo 'loši' u borbi s pandemijom koronavirusa posljednjih tjedana govore mnogi, vadeći iz privatnih arhiva novinske članke koji izvještavaju kako je ondašnja država u svega nekoliko dana protiv velikih boginja cijepila pet puta više ljudi nego što ih je danas u cijeloj Hrvatskoj.

Na taj podatak referirala se i poznata kantaurotica Alka Vuica.

'Ja sam imala 11 godina. U to 'mračno vrijeme' pojavila se bolest velike boginje. Jugoslavija je u sedam dana cijepila 20 milijuna svojih stanovnika. Samo da se zna koliko je značio Imunološki zavod i koliko bi nam dobro došao u ovom ratu s covidom-19 i uzaludnim pokušajima nabave cjepiva. Danas bi nam puno bitnije bilo imati funkcionalan Imunološki zavod, nego četiri MiG-a... Jer nitko neće napasti iz zraka. Biološki rat je naša stvarnost. A Europa? Ne računajte na nju. Računajte na nas ili, što bi naši stariji rekli, 'uzdaj se u se i u svoje kljuse', napisala je. 

Većina njenih pratitelja složila se s njom te su joj poručili da joj je 'svaka riječ na mjestu'. 

Vaša reakcija na temu