Kava se obično zasladi šećerom, eventualno nekim umjetnim zaslađivačem, a jeste li probali koristiti med? Na hrvatskom tržištu, naime, može se naći Coffeemed, potpuno prirodan proizvod od tri biljna ekstrakta, odnosno tri vrste meda, pakiran baš za zaslađivanje kave ili mlijeka. Svi znamo za štetnost šećera, a korištenjem mednog sladila ne samo da otklanjamo sve posljedice konzumiranja šećera već med jača otpornost organizma, olakšava resorpciju lijekova, hormona...
- Neka četvrtina Hrvata pije dvije kave dnevno, to je godišnje 1.100.000 x 2 x 365 = 800 milijuna kava, odnosno cca 4.000 tona šećera u kavi godišnje (166 šlepera šećera). Naš cilj je doprijeti do bar pet posto populacije kavopija koji vode brigu o zdravlju - poručuju iz tvrtke proizvođača PIP d.o.o.
Coffeemed obiluje nutritivnim i ljekovitim tvarima za razliku od konzumnog šećera koji sadrži samo tzv. 'prazne kalorije', a kalorijska vrijednost Coffeemeda je za oko 20 posto manja u odnosu na istu količinu šećera. Coffeemed je uz to 1,5 puta slađi od šećera, pa se za zaslađivanje jedne šalice koristi još manje kalorija.
- Coffeemed je prirodan proizvod, potpuno se sljubljuje s okusom kave i ne mijenja ga - zaključuju iz tvrtke.