Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BACKBAR PLANA B 'Mnogi su znali reći da su imali dojam kao da su na pravom koncertu ABBA-e'
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

BACKBAR PLANA B 'Mnogi su znali reći da su imali dojam kao da su na pravom koncertu ABBA-e'

Grupa Abbazia u petak će izvesti jedne od najvećih svjetskih pop hitova

Riječka grupa Abbazia je svojom izvedbom davno srušila granice i krenula na svjetska tržišta, a u petak, 18. studenog, stiže u BackBar Plana B. Koncert The Real ABBA Experience počinje u 22 sata. Grupu čine istaknuti glazbenici koji nose epitet i priznanje autentične izvedbe grupe ABBA.

- Zahtjevne vokalne dionice za koje ćete na trenutak pomisliti da su uistinu od ABBA-e spojile su Jozefina Jurišić, nekadašnji lead vokal poznate grupe 777, i Martina Majerle, jedna od najtraženijih pratećih vokala na ovim prostorima koja pjeva uz velike zvijezde. Ne mora se posebno ni isticati da su ove dvije dame sa svojim dugogodišnjim pjevačkim iskustvom, a i samom bojom glasa, izvježbale ABBA hitove do sitnih detalja! Oni koji su ih slušali u drugim gradovima to znaju, a mnogi iz publike znali su nakon koncerta reći da su imali dojam kao da su na pravom koncertu ABBA-e! Muški dio banda čine Branko Fućak - pjevač i kompozitor iz Rijeke, koji je skladao i sudjelovao na svim velikim hrvatskim festivalima zabavne glazbe, a uz njega i Aleksandar Valenčić, kompozitor, aranžer i glazbeni producent koji je aranžirao šest pjesama za Eurosong, i to za predstavnicu Hrvatske (2003.), Bosne i Hercegovine (2005.), dvaput za Sloveniju (2007. i 2009.) i dvaput za Portugal (2008. i 2012.). Aleksandar Valenčić također je jedan od najtraženijih producenata kod nas, a ovoj priči zaslužan je za cijeli aranžman hitova ABBA-e - navedeno je u najavi koncerta.

Ova tražena riječka skupina, pored nastupa po Europi, pojavila se i zimskim Olimpijskim igrama - Sestriere 2006., svirali su kako u Hrvatskoj tako i van granica i na opće oduševljenje vraćali se zbog svoje odlične izvedbe na zahtjev publike. Tako su i u Zagrebu redovni gosti svake godine, a na dalmatinskoj turneji ih BackBar Plana B ima čast ugostiti.

Razlog popularnosti je posebna pažnja koju posvećuju autentičnosti zvuka i izvedbe vodećih i pratećih vokala, te njihovim aranžmanima razrađenim u detalje, po kojima je ABBA toliko poznata.


ABBA je u razdoblju od 1972. do 1982. godine zauvijek promijenila tijek popularne glazbe u svijetu. Njihovo glazbeno naslijeđe, utjecaj, popularnost i komercijalna održivost potkrijepljeni su kroz nevjerojatnih 380 milijuna prodanih albuma i singlova. Dodatnu potvrdu za svoju sjajnu ostavštinu u pop kulturi primili su 15. ožujka 2010. godine kada su postali članovi 'Rock and Roll Hall of Fame'. Također, dalekosežna ostavština grupe ABBA leži i u činjenici da je njihove pjesme obradilo i preuzelo preko nekoliko stotina bendova i pjevača. Iako naizgled jednostavne na prvo slušanje, njihove pjesme nisu nimalo lake za izvedbu.

- Naši gosti će pokazati pravu raskoš izvedbe najvećih hitova ovog najpopularnijeg pop banda ikada. Nema dijela svijeta gdje hitovi ABBA-e nisu ušli. Kako je publika uvijek gladna ovih bezvremenskih hitova ne sumnjamo da će ove subote biti odlična atmosfera, a vama savjetujemo da svoje ulaznice nabavite na vrijeme i zakoračite s nama eru vladavine apsolutnih kraljeva popa! - dodali su.

Ulaznice se mogu kupiti online preko sustava Entrio i na dan koncerta za 50 kuna.

Vaša reakcija na temu