Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mario Španjić BAKRA OTVARA U ČETVRTAK 'Jedva čekamo vratiti osmijeh na lica naših gostiju!'

BAKRA OTVARA U ČETVRTAK 'Jedva čekamo vratiti osmijeh na lica naših gostiju!'

Prilagodit ćemo Bakrin jelovnik, tako da ćemo ga obogatiti s dijelom ponude Lučca, prije svega kuhanim jelima i friškom ribom - rekao nam je Frane Šerka

Bakra - steak & pizza bar otvara svoja vrata u četvrtak, 28. svibnja, a suvlasnike Franu Šerku i Antu Pošu smo zatekli u kultnoj pizzeriji dok vrše posljednje pripreme za taj čin koji se dugo čekao.

- Jedva čekamo vratiti osmijeh na lica naših radnika i gostiju - rekao nam je Šerka.

Obližnja konoba-pizzerija Lučac također je u njihovom vlasništvu, tako da su stvorili malu gastro ulicu kraj Biskupove palače. No, Lučac još neće krenuti s radom...

- Tjedan dana će raditi samo Bakra, a potom ćemo vidjeti kako sve funkcionira.

Naravno, mjere zbog korone utječu na organizaciju posla, Lučac će moći primiti samo 20-ak gostiju po pravilima nužnog razmaka od 1,5 metar od stola do stola. 

- Prilagodit ćemo Bakrin jelovnik, tako da ćemo ga obogatiti s dijelom ponude Lučca, prije svega kuhanim jelima i friškom ribom.

U Bakri je lakše organizirati posao...

- Uvijek smo imali visoke higijenske standardne, a sada smo na centralnom baru stavili pleksiglas, kojega možda i zadržimo i nakon epidemije. Trebat ćemo izbaciti koji stol, smanjit ćemo kapacitet za 20-ak mjesta, neće moći stati 90-ak gostiju kao do sada, ali ćemo to dijelom nadoknaditi novim štekatom nasuprot ulaza. 

Bakra i Lučac su poznati po tome što imaju vjerne goste, nisu prednost dali brzoj zaradi od turista.

- Domaći su nam prioritet, a stranci dobrodošli. To bi trebao biti dobar temelj za dalje. U nas se uvijek tražila stolica više, vjerujem da će tako biti i dalje.

Zanimalo nas je što mislili kako će korona promijeniti splitsko ugostiteljstvo.

- Nadam se da će što manje utjecati, te da će konkurencija ponovno biti kvalitetna - rekao nam je Šerka.

Vlasnici ova dva restorana su javno dali podrški Glasu poduzetnika.

- Svaka kriza na površinu izvuče nove junake. Inicijativa Glas poduzetnika je, po nama, nešto najpozitivnije što se za poduzetnike dogodilo od samog stvaranja države! Zbog njih su Vladine mjere kvalitetnije nego što bi bile da ih je sama vlast donijela, a svakako je važno što smo sada stranka u postupku kod svih budućih dogovora koje utječu na naše poslovanje.

Vaša reakcija na temu