U prvom tjednu proljeća, u ponedjeljak, 19. ožujka, točno u podne Bakra kreće u novu priču. Stara dama Lučca i Toća počinje pisati novo poglavlje i otvara vrata kao Bakra - Steak & Pizza Bar. Dobila je i moderno ruho, interijer koji diše, ispeglanih kamenih bora, a sve s nezaobilaznom patinom starine. No, zadržala je svoje srce, staru krušnu peć koju davne 1984. sazidali talijanski meštri, a da 'kuca' po guštu gostiju pobrinut će se tim iskusnog chefa Frane Šerke.
U staru kuću donose tradicionalnu, a opet inovativnu kuhinju; pjate koji pričaju i težačku i ribarsku prošlost starog Splita, kao i modernu gastronomiju po mjeri putnika iz cijelog svijeta.
- Bakra - Steak & Pizza Bar bit će mjesto splitske pizze kakvu ste upamtili dok ste odrastali, a s najboljim namirnicama koje ovaj kraj može dati i koje se trenutno nalaze na tržištu. Tu će se služiti i prvoklasni premium steakovi iz cijelog svijeta te domaća jela s roštilja prema kojima se mjeri snaga kuće kojoj se gosti rado vraćaju. Tu su i dugo pečene koljenice, baby pilići, domaće kobasice, krilca, 'signature' hot dog, odličan izbor vina, ali i točene pive od 1 litre - otkrili su nam iz Bakre.
Donosimo fotografije iz Bakre, koja se još uvijek 'glanca' pred skoro otvaranje...