Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović BARAKA MIXOLOGY CONTEST Toni Budimir, Nikola Rojnica i Josip Ružić pripremili najbolje koktele

BARAKA MIXOLOGY CONTEST Toni Budimir, Nikola Rojnica i Josip Ružić pripremili najbolje koktele

Kada volite posao koji radite i u njemu guštate uspjeh će kad tad doći, poručio je prvonagrađeni barmen

U četvrtak je brew and eatery bar Baraka pripremio natjecanje za najbolje barmene 'Baraka Mixology Contest'. Osam najboljih hrvatskih barmena morali su osmisliti dva originalna koktela, prvi s Bulleit Bourbonom, a drugi s Kaltenberg Koning Ludwig Dunkel pivom.

- Natjecanje je bilo vrhunski organizirano i prijavilo se osam sjajnih kandidata. Nismo imali nimalo lagan zadatak i nagrađeni su bili bolji za nijansu od ostalih natjecatelja. Vidjeli smo i kušali odlične barske mješavine, a ocjenjivali smo detalje. Od izvedbe, okusa, mirisa, izgleda, lijevanja, prezentiranja pića, odnosno svi detalji bili su na ocjeni četiri člana žirija. Ovo je bilo prvo natjecanje u Barake, a nadam se da će u budućnosti biti još puno ovakvih zanimljivih večeri. Kroz ovakve evente barmeni se educiraju, uče jedni od drugih i oslobađaju se pritiska javnih nastupa - rekao je ponajbolji hrvatski i europski koktel majstor Jure Vojković, koji je sinoć bio član žirija.

Najbolje koktele pripremio je Toni Budimir, iza njega je najbolje ocijenjen Nikola Rojnica, a treće mjesto zauzeo je Josip Ružić. Fond nagrada je 4800 kuna kojeg su podijelili tri najbolje ocijenjena barmena, a najbolji od njih ima čast da njegov koktel bude dio stalne ponude Baraka bara.

- Ovo mi nije prvo natjecanje, ali već dugo nisam sudjelovao. Nadao sam se da će moj koktel biti dobro ocijenjen, ali sam se isto iznenadio kada su pročitali moje ime za pobjednika. Svojoj djevojci sam cijelo vrijeme u šali govorio kako me zanima samo kipić na kojem je ispisano prvo mjesto, onaj tko kaže da je važno sudjelovati taj laže - poručio je Budimir koji je svoj 'tajni' recept kalio punih mjesec dana.

- Radim u restoranu i tamo sam imao zadatak smisliti cocktail kartu. Dao sam svoje najbolje i svakom sam dao svoju dušu. Kada volite posao koji radite i u njemu guštate uspjeh će kad-tad doći. Sretan sam što je taj moj trud večeras prepoznat i nagrađen prvim mjestom - otkrio nam je pobjednik koji je osvojio dvije tisuće kuna. 

Evo i kako će ih potrošiti:

- Osvojeni novčani fond dat ću svojoj curi Ivani koja je moja velika podrška i moja najveća navijačica. Bila mi je čast sudjelovati na jednom ovakvom natjecanju, žiri je sastavljen od ljudi koji su najbolji u svom poslu i ovakvih natjecanja bi trebalo biti još i više - zaključio je.

Dio atmosfere donosimo u fotogaleriji Veljka Martinovića.

Vaša reakcija na temu