Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BBQ Brew Bar Baraka poziva: 'Proslavite 15 godina Harpoon Blues Banda'
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

BBQ Brew Bar Baraka poziva: 'Proslavite 15 godina Harpoon Blues Banda'

Popularni splitski klub u srijedu donosi besplatni koncert

Nakon poduže ljetne stanke, vjerni posjetitelji su s užitkom proteklog vikenda dočekali otvaranje nove sezone odličnih koncerata u BBQ&Brew Bar Baraka. Popularni splitski klub, koji je stvorio urbani đir u gradu, ove srijede donosi novi koncert. Naime, Harpoon Blues Band, peteročlani sastav kojeg čine iskusni splitski glazbenici, slavi svoj 15. rođendan. 

Današnju postavu čine Predrag Lovrinčević, vokal i usna harmonika, Vice Ercegović, vokal i električna gitara, Zoran Tasić, bas gitara, Ivan Gilić, vokal i klavijature te Branko Grašo na bubnjevima. 


Njihov glazbeni i stilski izričaj u osnovi je Chicago & country blues, West & East Coast swing, ali jednako tako i rock'n'roll. U njihovom repertoaru zastupljeni su podjednako svjetski plesni blues, jive & rock and roll standardi od 50-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća, te legendarni autori poput Muddyja Watersa, Willieja Dixona, Little Waltera, Big Joe Williamsa, Blues Brothersa, ali i legendarnih Doorsa, Creama, kao i svoje autorske skladbe.

Službeno splitski blues bend postoji od 2007. godine i nastao je iz dua, koji su činili gitarist Daleke obale Jadran Vušković Žogo i usnoharmonikaš Predrag Lovrinčević. Vrlo brzo duo je postao kvartet, pa sekstet, da bi se početkom studenog 2007. nazvali imenom pod kojim danas djeluju.

Iza njih je gotovo tisuću klupskih, festivalskih i event nastupa, a surađivali su s brojnim poznatim i priznatim glazbenicima od kojih možemo izdvojiti zvijezdu hrvatske pop i jazz scene Zdenku Kovačiček, britanskog glazbenika Carla Reutera i američkog blues glazbenika Jeffa Dalea


Split i blues odavno se vole javno, tako će bend svoj rođendan obilježiti sutrašnjim koncertom u klubu Baraka, gdje će im se pridružiti i njihovi bivši članovi, kao i glazbenici s kojima su tijekom svog dugogodišnjeg postojanja surađivali.

Zabava i dobra atmosfera je zagarantirana, a kažimo još kako svirka počinje u 21 sat. Upad je slobodan!

Vaša reakcija na temu