Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BICIKLOM OD PRAGA DO SPLITA Vlasnik hotela Le Meridien Lav svečano dočekan u Podstrani

BICIKLOM OD PRAGA DO SPLITA Vlasnik hotela Le Meridien Lav svečano dočekan u Podstrani

Dođite u Hrvatsku, ovdje je sigurno i prelijepo - to je moja poruka i cilj ovog mog izazova - rekao je Mike Saran

Večeras je svečano dočekan Mike Saran, vlasnik hotela Le Meridien Lav Split i osnivač humanitarne zaklade Sport2Life, koji je biciklom prešao 1200 kilometara od Praga do Splita. Točnije do hotela Le Meridien Lav gdje je dočekan velikim pljeskom. Kazao je kako je ovim podvigom na osobnom primjeru pokazao kako je nakon koronavirusne pandemije putovanje od Češke do Hrvatske jednostavno i sigurno te kako je hotel Le Meridien Lav idealna destinacije za ljetni odmor.

- Osjećam se sjajno, sretan sam što sam se vratio u Split, u moj drugi dom. U svega 15 dana prešao sam 1200 kilometara cestama i off road stazama Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Dođite u Hrvatsku, ovdje je sigurno i prelijepo, to je moja poruka i cilj ovog mog izazova. Hrvatska, a osobito Dalmacija, nude sve što suvremeni turist u ovom trenutku može poželjeti - predivna je destinacija s očuvanom obalom, možete je obići autom, biciklom, možete uživati u moru ili planinama, puna je izvrsnih adrenalinskih lokacija, ima vrhunsku gastronomsku i hotelsku ponudu, nalazi se u srcu Europe i vrlo je sigurna destinacija ove godine koja se uspješno obranila od globalne pandemije. Za mene su naravno Split i Dalmacija broj jedan! - izjavio je Mike Saran, koji se u bogatu povijest i kulturu Hrvatske doslovno zaljubio prije nekoliko godina.

Iako je ovaj izazov za Mike Sarana 'one man show', budući da je većinu putovanja biciklirao sam, ipak su mu se tijekom putovanja pridružili još neki pojedinci, njegovi prijatelji te ambasadori zaklade Sport2Life koju je osnovao 2018. godine.

- Na svom putu kroz Hrvatsku posjetio sam neke od poznatih domaćih destinacija poput dvorca u Trakošćanu, slapova u Rastokama, Nacionalne parkove Plitvička jezera i Krka, gradove Zadar, Šibenik, Trogir - rekao je Saran, kojeg je na putu pratila i Hrvatska turistička zajednica svojim preporukama i savjetima, a turistički čelnici Joško Stella, Alijana Vukšić i Tonči Glavina dočekali su ga u Podstrani.

Njegovim dolaskom službeno je otvorena turistička sezona 2020. u hotelu, a Mike Saran je optimističan i vjeruje da će biti koliko je moguće uspješna. Nakon dočeka druženje se nastavilo u Ghooster Beach Baru.


Vaša reakcija na temu