Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bòme je otvorio - Trstenik ima novi restoran!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Bòme je otvorio - Trstenik ima novi restoran!

Ime je već hit, a i spiza, bome, izgleda i miriše magično…

Dobro zapamtite Bòme, ime novog restorana na Trsteniku, koji je napokon otvorio vrata svoje kuhinje nestrpljivim sugrađanima. Iza šarenog izloga i razigranog interijera, hitoidnog imena Bòme, kojeg s oduševljenjem naglas izgovaraju djeca i susjedi, i odlične spize po prijateljskim cijenama, stoji ugostiteljski par - poznati splitski chef Mario Omrčen i njegova djevojka Franciska, iskusna konobarica.


Nakon Radissona, Artičoka i drugih skrasio se u vlastitom restoranu 

Mario Omrčen je kuhar s 13-godišnjim iskustvom rada u poznatim splitskim restoranima, kao što su Radisson Blu Split, Mazgoon, Brasserie on 7 te Artičok, gdje je pet godina radio kao glavni chef. 

Bòme je Mariova posljednja stanica, koju je najlakše opisati kao restoran moderne kuhinje s 38 sjedeća mjesta i jelima koja su spoj njegove dnevne inspiracije, isključivo sezonskih, svježih i visoko kvalitetnih namirnica, serviranih na tanjurima poznatih europskih dizajnera iz Španjolske, Italije i Francuske u koje je lako zaljubiti se. 


Dizajnerski tanjuri i namještaj 

No, restoran Bòme je koncipiran i kao svojevrstan izložbeni prostor u kojem gosti osim što jedu iz dizajnerskih pjata brendova, sjede za dizajnerskim stolovima i stolicama, koje možete i kupiti uz njihovu pomoć. Katalozi su tu, baš kao i prijateljski nastrojeno osoblje koje će vam dati sve potrebne informacije.


21.000 Trstenik 

Na Trsteniku je odrastao, a sada mu se vraća s restoranom kakvog je uvijek želio imati i, bome, čini se kao pun pogodak! Mario smatra da jedino kao vlasnik, gdje je chef ujedno i šef, uz hospitality i menadžment svoje djevojke Franciske, može pružiti hranu i uslugu na željenoj razini iza koje može ponosno stajati. 

Poučeni iskustvom rada u visokoj sezoni, Franciska i Mario otvorili su boutique restoran izvan centra grada isključivo za lokalne goste, u blizini kojega je iznimno lako pronaći parking mjesto koje se ne naplaćuje. Kuha se za ograničen broj ljudi, kako bi se svakom jelu u potpunosti mogli posvetiti. Jutarnje kave, pauze za ručak, poslovni sastanci i opuštene večere s prijateljima uz Bòme poprimaju sasvim novo značenje.

Koncept kuhinje

U kreativnoj kuhinji Marija Omrčena Splićani i turisti uživaju već dugi niz godina, a on će u svom novom restoranu dnevnu inspiraciju prilagođavati namirnicama koje nabavlja na pazaru, ribarnici te iz obližnjih OPG-ova, što upravo određuje sadržaj menija. Imena jela su više nego jednostavna - svinjetina, janjetina, teletina, tuna, hobotnica, no okus će uvijek biti drugačiji zbog sezonalnosti namirnica

- Moj radni dan izgleda tako da se probudim vrlo rano i nakon prve kave odlazim na ribarnicu i pazar na Splitu 3. Zašto ne idem na glavni pazar u gradu? Među nama, na Splitu 3 gotovo sve povrće je domaće, jer tu bakice plaćaju manji najam, što im daje mogućnost da prodaju svoju robu, što nije uvijek slučaj na velikom pazaru - rekao je Omrčen.

To je što se tiče povrća. A tune, teleće obraze i ramstek nabavlja iz Hrvatske i Italije. Tako su teleći obrazi iz Italije, ramstek hrvatski ili američki, a riba lokalna. Također, uspostavljena je suradnja s OPG-ovima iz Opuzena i Like, gdje nabavlja krumpire, karote, kapule i ostalu verduru.

- Naši gosti će svakodnevno od podne do 18 sati imati priliku jesti ručak s dnevnog menija koji će se svakodnevno mijenjati, za sve ostalo tu je naš à la carte menu - dodao je.


Hrana nije samo ono što jedeš, već i ono što vidiš 

Mario kaže da kuha po bojama. Što to znači? Znači da pri odabiru namirnica koje idu uz meso ili ribu, osim sparivanja okusa, sparuje i boje - na primjer, ako mu u spektru boja u tavi nedostaje crvene, dodat će neku od namirnica te boje. Jelo osim što mora biti ukusno, ono mora biti estetski lijepo, uredno prezentirano, kako Mario kaže: 'Vodim se simetrijom i bojama, želim da ukusna hrana servirana na vrhunskom dizajnerskom pjatu izazove efekt nakon kojega ćete kazati - BÒME!' 

Inspiracija mu je Thomas Keller, ​​znameniti američki chef koji je u isto vrijeme dobio tri Michelinove ocjene s tri zvjezdice za dva restorana u njegovom vlasništvu.

Franciska i Mario smatraju da je prezentacija jela ključ cjelokupnog BÒME doživljaja, stoga su svoju uslugu podigli na novu razinu s dizajnerskim pjatima vrhunskih europskih proizvođača kao što su Sumisura i Pordamsa. To znači da će vam teleći obrazi danas biti servirani u jednom pjatu, a već sutradan u drugom, jer svako jelo samo pronađe put do idealne prezentacije. Tako unutar njihovog restorana možete vidjeti preko trideset različitih vrsta pjata i drugog posuđa.


Cijene i jelovnici 

Cijene su vrlo prihvatljive, osjetno niže od onih u centru, što i priliči jednom restoranu izvan gradske gužve, orijentiranom isključivo prema domaćim gostima. Vlasnici naglašavaju da im za vrijeme ljetne sezone ne pada na pamet podizati cijene - jer ne žele iznevjeriti povjerenje svojih sugrađana. 

Dnevna karta je posebno zanimljiva. Osim što će se cijene dnevnih jela kretati po cijena od 70 do 90 kuna, tu je i 'Bim Bam Bòme' - uvijek svježa i povoljna dnevna ponuda jela u tri slijeda. 


- Želimo svakodnevno ljudima za ručak priuštiti gastro iskustvo koje će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta, nakon kojeg ćete biti siti, ali ćete moći i nesmetano nastaviti s dnevnim obavezama, jer kuhamo lagano, nemasno, sezonalno, svježe, s vrhunskim namirnicama. Želimo ponuditi gostima da po cijeni jednog obroka dobiju tri obroka - poručili su.

Glavni menu i vina iz cijelog svijeta

Glavni menu je, baš kao i dnevni, podložan čestim promjenama, jer Bòme je koncipiran tako da svježe i sezonske namirnice diktiraju koja će se jela kuhati toga dana. 

U njihovoj ponudi poseban je naglasak i na vinima, za koja je zadužen iskusni sommelier Josip Kavain, pa se tako na vinskoj karti uz hrvatska vina iz Dalmacije, Slavonije i Istre, nalaze i brojna vina iz Italije, Francuske, Argentine, Njemačke, Čilea te drugih zemalja po odličnim cijenama.


Bòme & Adriatic Social Club 

Za potpuni doživljaj i to za baš sva osjetila, Bòme ističe suradnju s ASC-om, splitskim renomiranim ugostiteljskim brendom i poznatim okupljalištem ljubitelja odlične glazbe, punog imena Adriatic Social Club. Istančana glazbena selekcija, po kojoj je ovaj klub već prepoznat u Splitu i šire, moći će te čuti u restoranu na Trsteniku.

Playlista je inspirirana konceptom i interijerom restorana, a kažu nam da možemo očekivati još puno toga iz kužine Bòmea i ASC-a.

Ako ste željni nečeg uistinu novog, vrlo kvalitetnog, iskrenog i svježeg, onda je restoran Bòme Franciske i Marija opcija bez puno biranja.

Radno vrijeme je svakim danom osim nedjelje, od 8 do 24 sata, dok subotom restoran Bòme otvara od 9 sati.

Rezervacije za ručak ili večeru možete obaviti pozivom na 099 651 9383

Adresa je Dinka Šimunovića 14a, Trstenik.

Vaša reakcija na temu