Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot BORBA ZA ŽIVOT Poznati splitski redatelj Žare Batinović teško je bolestan

BORBA ZA ŽIVOT Poznati splitski redatelj Žare Batinović teško je bolestan

Glazbenik Ernest Pelaić podijelio je loše vijesti s prijateljima na Facebooku

Poznati splitski redatelj Žare Batinović teško je bolestan. U splitskoj bolnici liječnici se bore za njegov život. Tužnu vijest s prijateljima na Facebooku podijeli je splitski glazbenik, Ernest Pelaić.

'Upravo sam razgovarao s dežurnim liječnikom na Intezivnoj jedinici KBC-a u Splitu. Moj prijatelj Žarko Batinović nije dobro. Po riječima liječnika nalazi se u ozbiljnoj situaciji, životno je ugrožen, na aparatima i bez svijesti. Uzroci su mnogi... Trenutno mu u disanju pomažu aparati. Bili smo dugi niz godina u svakodnevnom kontaktu i znam što bi on sada želio.

Želio bi cirkus... Isti onakav kakav je godinama javno radio. Kao redatelj je do sada snimio nekoliko stotina glazbenih spotova svim najvećim imenima u regiji... Od Gibonnija, Bajage, Olivera, Lukyja, Daleke obale, TBF-a, Severine, Majki, Parnog Valjka i još mnogim drugima. Dobio je nagradu za najbolji spot u XX. stoljeću 'Teške boje'.

Od svega toga se nije ni malo financijski okoristio. Novci kako su stizali još većom brzinom su mu odlazili iz džepa tako da je zadnjih nekoliko godina živio iznimno teško. Jedan je od onih, ako Bog tako bude htio, bez kojih će Split izgubiti još jednog velikana, i ovako već osiromašljen bit će siromašniji za još jednog genijalca. Kada kažem tu riječ 'genijalac' onda uistinu zapravo tako i mislim.

Poznavao sam ga bolje od mnogih i kada i ako dođe vrijeme sve ću realizirati, ono što je on htio u svom životu, a i ono što smo zajedno trebali raditi. Znam da bi mi ostavio i dao tu slobodu da kroz pisanu riječ o njemu sve slobodno govorim. Tako će i biti, bez dlake na jeziku i istinom koju smo nas dvoje znali o mnogočemu, a koja se nije javno izgovarala nikada, puno naših malih tajni. Hvala svima onima koji su mu pomagali i nadam se da će naš Žare dobiti i ovu životnu bitku, mada po riječima liječnika vrlo teško. Žare moj... I sada i zauvijek sam uz tebe. Tvoj prijatelj Ernest', stoji u bojavi.

Vaša reakcija na temu