Bosanska komedija 'Državni lopov' stiže u Loru

Bosanska komedija 'Državni lopov' stiže u Loru

'Državni lopov' Fadila Hadžića, nastao davne 1977. godine, jedna je od najizvođenijih predstava, a tekst je i danas je aktualan zbog novih 'državnih lopova'

Još jedan  kazališni hit - komedija prema tekstu Fadila Hadžića  'Državni lopov' gostuje u subotu, 23. veljače, u splitskoj dvorani Lora s početkom u 20 sati.

'Državni lopov', nastao davne 1977. godine, jedna je od najizvođenijih predstava, a tekst je i danas je aktualan zbog novih 'državnih lopova'.

Riječ je o predstavi koju su  na scenu postavili  glumci Studio teatra iz BiH. Komedija je to o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi 'državni lopov' i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unaprjeđenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja, naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.  Marko,  tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom odvjetnika on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj publiku nasmijati i opustiti. 

- Tekst predstave prilagođen je trenutnoj situaciji u zemlji, spominje se ministarstvo, savjetnici, zloupotreba položaja, bogati i siromašni, pravosuđe, policija. Tri glumca, Nusmir Muharemović,  Irfan Kasumović i Mirza Mušija u niz komičnih situacija nasmijat će publiku do suza. Jedanaest godina igranja, preko 100.000 gledatelja, više od 150 izvođenja i brojne nagrade na festivalima komedije u regiji dokaz su da se radi o vrhunskoj komediji – poručili su organizatori.

Ulaznice za Državnog lopova po cijeni od 80 kuna su  u prodaji na blagajni dvorane Lora  od 16 do 20 sati. Rezervacije na 095 527 1852. Ulaznice su u prodaji i na svim prodajnim mjestima Eventima.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41487, "");
Pregledaj komentare