Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bratimljenje astronomskih društava iz Hrvatske i Italije

Bratimljenje astronomskih društava iz Hrvatske i Italije

Upriličena prezentacija idejnog projekta 'Adriatic Sky'

U petak je u Astronomskom centru Rijeka održana je svečanost bratimljenja Akademskog astronomskog društva Rijeka i Centra za astronomske studije Antares iz Trsta. 

Svečanost je održana u večernjim satima, a prisutne članove obaju društava na početku su pozdravili predsjednik Akademskog astronomskog društva Rijeka Lovro Pavletić, mag. phy. i voditeljica Astronomskog centra Rijeka Andrea Cvitan. U nastavku, predsjednik Akademskog astronomskog društva Rijeka Lovro Pavletić, mag. phy. je prezentirao povijest astronomije u gradu Rijeci i rad društva, a potom je predsjednik Centra za astronomske studije Antares iz Trsta Stefano Schirinzi prezentirao je povijest astronomije u gradu Trstu i rad njihovog društva nakon čega su razmijenjene plakete o bratimljenu. 


Na koncu svečanosti prisutnima se obratio glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza Dorian Božičević, mag. theol. čestitavši dvjema društvima na bratimljenju te je potom održao kratku prezentaciju idejnog projekta 'Adriatic Sky' kojeg bi astronomska društva iz Hrvatske i Italije mogla kandidirati na EU fond za prekograničnu suradnju Interreg Italija-Hrvatska. 

Večer se nastavila uz ugodno druženje i prigodni domjenak.

Vaša reakcija na temu