Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Čekanje je gotovo. Google aplikacije i servisi ponovno na Huawei pametnim telefonima!

Čekanje je gotovo. Google aplikacije i servisi ponovno na Huawei pametnim telefonima!

Postupak preuzimanja Gspace aplikacije vrlo je jednostavan

Da, dobro ste pročitali. Google aplikacije i servisi sada bez ikakvih poteškoća možete koristiti na Huawei pametnim telefonima. Unatoč sankcijama i zabranama, Huawei je svojom upornošću te ulaganjem u razvoj aplikacija, dodatno obogatio trgovinu kako bi korisnici u Europi i dalje imali pristup omiljenim aplikacijama. Inače treća najveća platforma za distribuciju aplikacija na svijetu, AppGallery broji 580 milijuna mjesečno aktivnih korisnika i nudi im 216.000 globalnih i lokalnih aplikacija, uključujući i one najpoznatije kao što su Instagram, TikTok, Facebook i mnoge druge. S druge strane, sankcije koje su zadesile tvrtku nisu usporile niti razvoj pametnih telefona pa je tako

Huawei u 2022. lokalno lansirao razne modele, kao što je i ponovno zauzeo čelno mjesto DXOMARK ljestvice mobilnih kamera s modelom Mate 50 Pro. Huaweijevi uređaji dolaze s unaprijed instaliranom AppGallery trgovinom aplikacija na kojoj korisnik iz svakog dijela svijeta može pronaći najpopularnije globalne aplikacije, ali i one koje se najviše koriste u njihovoj regiji. Osim najpopularnijih aplikacija brzorastućih društvenih mreža kao što su YouTube, Facebook, Instagram i TikTok, od sada korisnici AppGallery trgovine imaju pristup i Gspace - aplikaciji treće strane koja omogućuje pristup Google aplikacijama i uslugama.


Postupak preuzimanja Gspace aplikacije vrlo je jednostavan i vrši se baš kao preuzimanje bilo koje druge aplikacije. Pronaći ćemo je putem tražilice AppGalleryja te tako i preuzeti na naš uređaj. Zatim ju otvorimo i odaberemo aplikaciju koju želimo instalirati te će se istoimena preuzeti putem Google Play trgovine, također dostupne putem Gspacea. Nakon toga je potrebno zadržati prst na ikoni aplikacije 1-2 sekunde te odabrati opciju da se prečac postavi na početni zaslon telefona.

Evo vodiča korak po korak kako to funkcionira:

Korak 1.

Prvo idite na AppGallery trgovinu na svom pametnom Huawei telefonu. Tamo ćete već pronaći glavne globalne aplikacije koje vam omogućuju preuzimanje bilo čega od TikToka, Snapchata i Vibera do Telegrama, Microsoft Officea i WeChata. Možete se kretati kroz sve najbolje rangirane aplikacije kako biste bili sigurni da ništa ne propuštate, osobito najčešće ili najnovije aplikacije dostupne u vašoj zemlji.

Korak 2.

Zatim, dok ste u AppGallery, potražite, a zatim preuzmite aplikaciju Gspace. To će vam automatski omogućiti pristup visoko ocijenjenim aplikacijama kao što su YouTube, Gmail, Instagram, Google Photos i Google Maps. Ako dodirnete aplikaciju koju želite, ona će se preuzeti putem Google Playa, također dostupnog putem Gspacea.

Korak 3.

U ovom trenutku trebali biste provjeriti imate li pojedinosti o Google računu pri ruci, tako da se možete prijaviti za pristup svom Google paketu aplikacija. One će biti preuzete na njihov Huawei pametni telefon putem Google Playa i automatski će se pojaviti u novoj aplikaciji Gspace. Imajte na umu da ovo nisu verzije preglednika, već autentične, potpuno opremljene aplikacije koje pružaju punu funkcionalnost.

Korak 4

Kada preuzmete Googleove aplikacije putem Gspacea, one će prema zadanim postavkama biti unutar Gspace aplikacije, ali ih korisnici također mogu migrirati na početni zaslon. Pritiskom na ikonu aplikacije u Gspaceu, odabirom 'kreiraj prečac' i dodavanjem aplikacije na početni zaslon, dobit će trenutni pristup omiljenim aplikacijama kao što su YouTube ili Gmail, na primjer.

Za korisnike mobilnih telefona Huawei mogućnost korištenja Gspacea za preuzimanje Googleovih aplikacija dodatni je bonus povrh aplikacija koje su već dostupne putem AppGalleryja. Gspace je lak i jednostavan za korištenje, a potrebno je nekoliko klikova za preuzimanje aplikacija na početni zaslon, pružajući korisnicima mnogo izbora kada je u pitanju dostupnost aplikacija.

Vaša reakcija na temu