Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press CENTAR PLESA SPLIT Kreću upisi u novu plesnu sezonu, evo što se sve nudi!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

CENTAR PLESA SPLIT Kreću upisi u novu plesnu sezonu, evo što se sve nudi!

Centar plesa Split u suradnji sa Dalmatinskim portalom daruje čitatelje mjesečnim članarinama!

Prije 15 godina Centar plesa Split doveo je neke nove plesove u Split te su mnogi po prvi puta čuli i zaplesali salsu, bachatu, reggaeton, sambu, heels, zumba fitness...

Nakon 'starih' lokacija SC Gripa i Split 3, Centar već treću godinu djeluje na novoj splitskoj adresi Vinogradska 68. u kvartu Pazdigrad-Žnjan, odmah kod okretišta autobusa br. 15.


Termini, grupe, upisi

U Centru plesa Split kreću upisi u novu plesnu sezonu 2024./25. Treninzi kreću od 1.9., zavisno od toga kako se koja grupa napuni.

Za upis je potrebno odabrati ples i grupu te uplatiti prvi mjesec članarine preko linka na kojem su navedeni i točni termini za svaku grupu.

Svi plesni programi vježbaju se i kao koreografija te svoju koreografiju možete i sami snimiti na kraju svakog mjeseca i vidjeti kako napredujete ili objaviti pa se pohvaliti prijateljima.

Dodatne informacije moguće su i na Whatsapp broj 098 330 260.

Plesni vrtić

Plesni vrtić je program za djecu vrtićkog uzrasta, od 3 do 6 godina. Program sadrži osnovne gimnastičke i baletne elemente osmišljene u zanimljivoj koreografiji koja se izvodi u tematskim kostimima na popularnu glazbu, tematski vezanu uz koreografiju. 

Djeca razvijaju osjećaj za ritam, snalaženje i kretanje u prostoru, motoriku, interakciju sa drugom djecom kroz koreografije te se oslobađaju straha od nastupa u javnosti, što je jako bitno za samopouzdanje i karijeru u daljnjem životu. 

Upisni termini su raniji - grupe u 17 i 18 sati, a sve detaljnije pogledajte na internet stranici Centra plesa.

Plesovi i treninzi za djevojke i žene

Ladies Latin

Idealan za sve koji uživaju u latino hitovima, u salsi, sambi, baladama bachate ili chachacha, a nemaju muške plesne partnere, Ladies Latin je prilika da navedene plesove naučite plesati i solo. 

Plesna poduka kreće od početnih koraka pa su svi dobrodošli. U početku možete plesati u papučicama ili laganim tenisicama, a s vremenom u plesnim latino cipelama.

Program vodi Polina Mytko ponedjeljkom i srijedom u 20 sati, a priključiti se mogu sve polaznice starije od 16 godina.

Balkaton/reggaeton

Postani zvijezda svakog večernjeg izlaska ako voliš domaće i regionalne hitove!

Reggaeton je ples iz Paname koji je zadnje desetljeće hipnotizirao cijeli svijet, a posebno Balkan. Neki od danas najpoznatijih reggaeton izvođača su Maluma, Becky G, Bad Bunny, Gente de Zona, Pitbull, Daddy Yankee, J Balvin...

Naravno, na Balkanu je sve dobilo orijentalni prizvuk, te je trenutno najrašireniji ritam upravo reggeaton, a uz riječi pjesama na našem jeziku dobiva naziv balkaton. Najpoznatiji izvođači su Grše, Rasta, Jala, Buba, Inas, Henny i Popov, Nucci, Voyage i gotovo svi ostali regionalni izvođači koji u istom ritmu redaju svoje hitove. 

Reggaeton sa elementima dancehalla se podučava u Centru plesa Split već 15 godina. Instruktorica Polina Mytko vodi reggaeton/balkaton grupu utorkom i četvrtkom u 20 sati, a priključiti se mogu i mlađe polaznice, starije od 14 godina.

Cabaret heels

Oduvijek si sanjala o elegantnim i senzualnim plesnim pokretima? Sada je prilika!

Internacionalni naziv za plesni stil 'high heels' u prijevodu na hrvatski znači ples na štiklama. Ženstvenost, postura, hodanje i plesanje na štiklama osnova su ovog plesnog programa, a za glazbenu podlogu koriste se hitovi Christine Aguilere, Britney Spears, Pussycat dolls, Severine

Naravno, poželjno je trenirati u štiklama i to onima bez platforme i s tankom petom do 12 cm. Najbitnije je da su udobne, ali za početak trenirati se može i u tenisicama. Upisni termin je ponedjeljkom i srijedom u 21 sat,  a za ples na štiklama upisuju starije od 18 godina.

Program vodi Polina Mytko koja je i najpoznatija po ovoj vrsti plesa kao izvođač na Ultra festivalima, ali i kao koreograf plesne skupine Cabaret Divas kojoj se također mogu priključiti najbolji od plesača.

Zumba fitness

Zumba fitness je najrašireniji fitness program za sve generacije. Spoj je aerobnog fitness treninga i preko 10 različitih plesova koji uz ozbiljan trening pružaju i osjećaj zabave i plesa i učenja novih plesnih pokreta. 

Danas je Zumba fitness najrašireniji licencirani tip vježbanja na svijetu koji trenira preko 15 milijuna polaznika na preko 200.000 lokacija u 180 država svijeta. Kao franšiza raširenija je od McDonaldsa i Starbucksa zajedno.

Centar plesa je doveo Zumbu u Split u ožujku 2010. godine i od tada vježbači Zumbe i plešu i vježbaju na brojnim lokacijama a jednom godišnje i na splitskoj rivi na manifestaciji Zumba fitness marathon povodom Dana žena.

Ukratko, Zumba fitness je ples i vježba što garantira i dobru zabavu i rezultate, a instruktorice Jasna Vidović i Polina Mytko vode treninge u terminima koje možete provjeriti na internet stranici Zumba Split.


Pilates i medicinska gimnastika

Pilates i medicinska gimnastika obuhvaćaju skup vježbi koje su dozirane prema intenzitetu, vrsti i trajanju za pojedinu dobnu skupinu, te su tako i najidealniji oblik vježbe za sve generacije. Vježbe su prilagođene godinama, tjelesnoj kondiciji i odgovaraju svima bez obzira na medicinsku problematiku.

U kombinaciji s pilatesom, program medicinske gimnastike posebno je pogodan za osobe sa zdravstvenim poteškoćama i onima koji zbog prirode posla provode dugo vremena u sjedećem položaju.

Licencirana trenerica je Jasna Vidović koja radi u malim grupama, pa na vrijeme rezervirajte mjesto. Za sada je još otvorena grupa ponedjeljkom, sriijedom i petkom u 18 sati, a za otvaranje ostalih možete pratiti internet stranicu.

Preko zime treninzi su u dvorani, a ljeti nastupi na manifestacijama

Osim redovnih tečajeva, u Centru plesa postoje i show skupine kojima se također možete priključiti ukoliko imate plesnog predznanja:

Cabaret Divas

Orientale

Angels Croatia dance company

Sambastica

- te dječja animacija i maskote Skakavac uz Family Disco programe za roditelje i djecu.

Nagradna igra

Odaberite trening i označite osobu s kojom želite ići ispod ovog članka na Facebook stranici Dalmatinskog portala te darujemo oboje s mjesec dana članarine. 

Rezultati će biti objavljeni 2.9.2024. god. u podne na istom mjestu.

Za dodatne informacije posjetite internet stranicu Centra plesa.

Vaša reakcija na temu