Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Četiri nagrade predstavi 'Maca Papučarica' GKL-a Split!
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Četiri nagrade predstavi 'Maca Papučarica' GKL-a Split!

Izvedena preko 70 puta

'Iako se radi o tradicionalnom prikazu klasičnog teksta, ljepota predstave 'Maca Papučarica' je u tome što se najizravnije obraća djetetu kao gledatelju, čime nastavlja kontinuitet dugogodišnjeg fokusa predstava GKL Split. Zbog jasnoće priče i izražajnih sredstva, dječja publika lako se prepoznaje u iskustvima likova. Od svih selektiranih predstava, Maca Papučarica vraća kazalište djetetu', stoji u obrazloženju žirija za najbolju predstavu u cjelini na jučer završenom 27. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej u Čakovcu.

Čak četiri nagrade 'odnijela' je predstava 'Maca Papučarica' Gradskog kazališta lutaka Split autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz te redateljice Renate Carole Gatice.

Žiri u sastavu Ivana Vukićević, Ivana Vuković i Drago Utješanović je osim Nagrade za najbolju predstavu u cjelini 'Maci Papučarici' GKL-a Split dodjelio i Nagradu za oblikovanje svjetla Lucijanu Rokiju, Nagradu za likovno oblikovanje lutaka Aleni Pavlović te Nagradu za dramski tekst Ivani Đuli i Milici Sinkauz.

Predstava 'Maca Papučarica' premijerno je izvedena u prosincu prošle godine i od tada je izvedena preko 70 puta na sceni GKL-a i na gostovanjima na festivalima u zemlji, ali i izvan nje.

Hrvatski festival Assitej susret je profesionalnih kazališta za djecu i mlade. Održan je od 6. do 11. listopada 2024. u Čakovcu, a tijekom pet dana izvedeno je 10 predstava u konkurenciji i izboru ovogodišnjeg selektora Igora Tretinjaka.

Vaša reakcija na temu