Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Arhiva Chovan: Previše je politike, zato je ljubav tema Spli'skog krnjevala

Chovan: Previše je politike, zato je ljubav tema Spli'skog krnjevala

Ples i ljubav pratit će nas narednih 11 dana, a naglasak je na 'Love Carnivalu' i dječjim karnevalima

U subotu od podne maškare preuzimaju vlast u Splitu. Program počinje podizanjem zastave na Pjaci točno u podne, da bi se 15-ak minuta poslije na Rivi vjenčali Supjerino s Marsa i Wonder Valentina s Venere i preuzeli ključeve grada od gradonačelnika i nastavili Zumba party.

Uoči početka krnjevala, u ime Centra plesa organizator Miljen Chovan s timom je predstavio ovogodišnji program koji je, zapravo, već poznat.

Naglasak je na 'Love Carnivalu' i dječjim karnevalima, Skakavac veliki te Skakavac mali.

- Tematika je ljubavna, nedostaje ljubavi, a previše je politike i to smo htjeli poručiti. Ples i ljubav pratit će nas narednih 11 dana - kazao je uvodno Chovan.

Htjeli su, kaže, napraviti i dodatan razlog zbog kojeg turisti dolaze u Split, te su poseban naglasak stavili na eletronski festival Love Carnival u sklopu kojeg su i Paty vlak iz Zagreba, Boat party, techno maraton u gradu te veliki Carnival Rave u velikoj dvorani na Gripama.

Za ovaj festival je angažirano 35 DJ-eva iz susjednih zemalja, ali i zvijezde berlinskog festivala Love Parade iz daleke Nigerije, Tajlanda i Engleske. Orijentirani su, inače, ove godine na popularizaciju karnevala na regiju, dogodine i šire.

Na samom predstavljanju nije nedostajalo zafrkancije, pa se pojavio i mandatar koji je prekidao preduga izlaganja 'it is too much, make it short prezentaciju'... s jasnom aluzijom na hrvatskog premijera i (engleskim) jezikom kojim se koristi.

Izdvojimo i tri povorke, sljedeću subotu u 11 sati koja kreće s Rive, dječji krnjeval za osnovce, zatim povorku za djecu vrtićke dobi i njihov Skakavac mali koji je u ponedjeljak 8. veljače, a okupljane je u 10 ispred kazališta.

Pokladni utorak obilježit će koncerti Jukebox benda i grupe Vatra od 20.30 sati, u isto vrijeme na Voćnom trgu će biti Erasmus student's Carnival, da bi u 23.30 sati planuo Krnje na Gatu sv. Nikole.

Povorka će, kako je rekao Chovan, krenuti ili s Voćnog trga ili s Rive, ovisno 'gdje je jače bilo'.

Program se detaljno, s ažuriranim informacijama po potrebi, može pogledati na stranicama krnjeval.com.

Osim nabrojenog, izdvojimo glavne odrednice programa, nakon subotnjeg početka, u nedjelju je u HNK u 19 sati predavanje profesora Gorana Borčića o povijesti Splitskog krnjevala, da bi u 20 sati bio tango pod maskama.

Od ponedjeljka do petka, 1. do 5. veljače, tokom dana održavat će se radionice za osobe s posebnim potrebama, te cirkuske i plesne radionice u Centru plesa.

U petak, 5. veljače, u klubu Kameleon je 'Kazetofon Love Carnival' s početkom u 22 sati, a u 23 sata party vlak kreće iz Zagreba.

U subotu, 6. veljače, je Skakavac veliki, u 14 sati Paškare, krnjeval za ljubimce, a kotizacija se plaća 15 kuna, koja ima dobrotvorni karakter.

Od 14 do 24 sata na Peristilu i Đardinu je Love Carnival Rave Festival, a potom do 7 ujutro seli na Gripe. U nedjelju, 7. veljače, u 12 sati kreće Love Boat Party, u 17 je Ples s anđelima u klubu Vanilla.

Vaša reakcija na temu