Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović CINESTAR UPITNIK Katarina Romac: Maštala sam biti Nikita, ona je junakinja mog djetinjstva

CINESTAR UPITNIK Katarina Romac: Maštala sam biti Nikita, ona je junakinja mog djetinjstva

Da mogu uskočiti u neku filmsku scenu, plesala bih tango s Alom Pacinom

Glumica splitskog HNK-a Katarina Romac, koja je nedavno osvojila prestižnu nagradu 'Sabrija biser' za najboljeg mladog glumca/glumicu, odgovorila je na naš filmski upitnik kojega radimo u Cinema baru CineStar 4DX Mall of Split.

Koliko često idete u kino: Koliko mi obaveze dopuštaju. Dok radim idem rjeđe, često se poklope probe ili predstave s projekcijama, ali zato je ljeto maraton za knjige i kino.

S kime rado idete u kino: U zadnje vrijeme idem solo. 

Sjećate li se kada ste prvi put bili u kinu: Prvi put u kino išla sam u vrtiću, a gledali smo 'Čudnovate zgode šegrta Hlapića'. 

Najbolji film ikada: La vita è bella

Najbolji noviji film: Od novijih najbolji film mi je meksički 'Roma', istaknutog holivudskog Meksikanca Alfonsa Cuaróna. 

Zadnji film koje ste gledali u kinu: Friško sam pogledala dokumentarni igrani film 'Dnevnik Diane Budisavljavić'. Potresan i katarzičan. Preporučujem! 


Najbolji glumac i glumica: Joaquin Phoenix, Edward Norton, a Aaron Paul me kupio u seriji Breaking Bad. Treba li spominjati Dustina Hoffmana ili Ala Pacina... Od glumica volim Nicole Kidman i Julianne Moore, njih dvije posebno u filmu Sati, a izvrsna mi je i Emma Stone.

Najbolji hrvatski glumac i glumica: Nina Violić i Krešimir Mikić.

Omiljeni redatelji: Woody Allen, Quentin Tarantino i David Fincher. Njihove filmove mogu gledati nebrojeno puta.

Najdraži filmski citat: Omiljeni citat mi je iz filma Amarcord, a glasi: 'Io voglio una donna!'. Ili iz Annie Hall kada W. Allen radi audiciju za svoju novu dramu, inspiriranu vezom s Annie Hall, a gledajući glumce na audiciji vidno netaknut onim što su pokazali kaže: 'Da, uvijek želite da je umjetnost savršena jer je život doista težak.' Volim i onaj citat Ala Pacina 'The eyes, chico. They never lie' iz filma Scarface. 


Sylvester Stallone ili Arnold Schwarzenegger: Ipak, Sylvester Stallone. 

Sharon Stone ili Monica Bellucci: Monica Bellucci, oprosti Sharon.

Najdraži filmski žanr: U odabiru žanrova nisam isključiva. Dobra drama, triler, akcija ili komedija. Svejedno. Osim horora, njih ne gledam.

Najemotivniji filmski kadar: Ima ih nekoliko. Kada u filmu Revolutionary Road Leonardo DiCaprio slomljen trči kroz šumu, zatim scena pri kraju filma 'Kramer vs. Kramer' kada D. Hofmann kao samohran roditelj sprema doručak sinu i kada Al Pacino pleše tango u filmu 'Miris žene', na tu scenu plačem svaki put...


Scena iz horora koja vas je proganjala: Ne gledam ih, volim miran san, ha, ha. U djetinjstvu su me proganjale Hitchcockove Ptice. 

Podsjećaju li vas neke poznate osobe na filmske glumce: Pa i ne baš, barem mi nitko ovog trena ne pada na pamet.

Jeste li željeli biti neki filmski junak: Nikita je junakinja mog djetinjstva. Inteligentna, sposobna, opasna... Veselio me svaki nastavak serije, a volim i film Nikita redatelja Luca Bessona. 



Superman ili Batman: Izabrala bih Batmana, zabavniji mi je.

Hrvatski ili srpski film: U zadnjih godinu dana sam gledala jedan srpski film - Južni vetar, koji je jako dobar triler. Hrvatskih sam pogledala nekoliko, tako da ne mogu biti isključiva. Inače, volim vidjeti scene koji dočaravaju mentalitet ovog podneblja, tipične situacije i lude reakcije. 

2D, 3D ili 4D: Samo 2D. Svega sam dva puta pogledala film u 3D, a 4D me ne privlači što ne znači da mi se neće svidjeti. Zato biram klasiku i 2D jer je još uvijek u stanju predočiti mi treću i četvrtu dimenziju.

Omiljena serija: Breaking Bad koju sam pogledala prije nekoliko godina i dalje drži prvo mjesto na mojoj ljestvici. Po mom mišljenju ima najtočniji cast. Nemam zamjerke, samo respect.

Hollywood ili europski film: I tu je teško biti isključiv i opredijeliti se. Istina je ta da češće gledam hollywoodske filmove, a na FilmBoxu pratim one europske koje nisam pogledala. Primjerice, francuski film Naš osobni rat me slomio, a danski Krivnja kojeg sam gledala na prošlom FMFS-u je sjajan.

Harry Potter ili Gospodar prstenova: Gospodar prstenova

Najbolji iz serijala Mad Max: Mad Max iz '79.

Najbolji iz serijala Kum: Kum 2

Stari ili novi Blade Runner: Blade Runner stari

Na kojim projektima trenutačno radiš: U tijeku je rad na novoj predstavi u HNK Split, a premijera se očekuje u studenom.

Bi li voljela više glumiti u filmovima i serijama: Pred kamerama nemam mnogo iskustva, tako da bih voljela. Zanat je jedan, a pravila su drugačija.

Da možeš uskočiti u neku scenu poznatog filma, koja bi to bila: Definitivno bih plesala tango s Alom Pacinom. 

S kim bi rado odglumila ljubavnu scenu: Ako odam s kim bih rado igrala ljubavnu scenu, onda mi se želja neće ispuniti, ha, ha. 

Planovi: Put oko svijeta, ne nužno ‪za 80 dan‬a. 

Vaša reakcija na temu