Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zlatko Lugarić City Center one s posjetiteljima zazelenio Medvednicu i Mosor
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

City Center one s posjetiteljima zazelenio Medvednicu i Mosor

Zagrebački i splitski City Center one velikim eko-akcijama pomogli u pošumljavanju zelenih simbola koji ih okružuju

Znate li da šume čine 40% kopnene površine Hrvatske? Najviše kisika na kopnu nastaje upravo u njihovim krošnjama pa ih se često naziva i plućima zemlje. A kako bi pomogao zazeleniti omiljena izletišta Zagrepčana i Splićana, Medvednicu i Mosor, City Center one je organizirao društveno-odgovorni projekt koji je naišao na fantastičan odaziv posjetitelja. Tako je u razdoblju od 22. travnja do 1. svibnja prikupljeno i donirano 5.000 sadnica bukve za pošumljavanje Medvednice, odnosno 1.000 sadnica bora za pošumljavanje Mosora.

Povodom Dana planeta Zemlje, u City Centeru one East, West i Split osvanuo je eko-kutak u kojemu su posjetitelji razgledali edukativnu izložbu i doznali brojne zanimljivosti o gorama i planinama u blizini. Tek usvojeno znanje mogli su testirati u kratkom kvizu te pritom osvojiti poklone, a sa svakim riješenim kvizom - neovisno o rezultatu, zapravo su osigurali jednu novu sadnicu koja će svoje mjesto za život pronaći na Medvednici ili Mosoru. 

Uz posjetitelje, svoj doprinos ovoj zelenoj aktivnosti dali su i eko-osviješteni influenceri Martina Vuletić, Borna Rastović - Rasta i brojni drugi. Partner projekta, Hrvatske šume, pobrinut će se da svaka sadnica pronađe idealnu lokaciju i izraste u veliko stablo koje će pomoći da Medvednica i Mosor, ali i svi mi koji živimo u blizini, dišemo punim plućima.

Vaša reakcija na temu