Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CUBISMO NA RIVI Otvorenje Splitskog krnjevala ove nedjelje u podne!

CUBISMO NA RIVI Otvorenje Splitskog krnjevala ove nedjelje u podne!

Centra plesa organizira maškare

Splitski krnjeval u organizaciji ekipe iz Centra plesa i ove godine započinje u rasplesanoj atmosferi. Prošle godine splitske maškare svoju vladavinu započele su uz zumba ritmove, a ove nedjelje u podne na Rivi na otvorenju će kompletan koncert izvesti Cubismo.

- Otkrit ćemo i ovogodišnje meštre Splitskog krnjevala kao i tematiku s kojom će se krnjevalska družina pozabaviti u nadolazećim danima Krnjevala. Za one koji ne znaju plesati od ponedjeljka kreću besplatne krnjevalske radionice svih plesova za odrasle i djecu u parovima ili solo u Centru plesa Split 3: dancehall, reggaeton, salsa, zumba, latin mix, bachata, a prijave su moguće telefonski ili preko WhatsAppa na 098330260 - poručili su organizatori.

Povijest Splitskog krnjevala prepuna je anegdota, a tu tradiciju i ekipa Centra plesa nastavlja raznolikim temama svake godine tražeći najznačajnije događaje koji su obilježili proteklu godinu te Krnju koji ih je skrivio. Šentenca kao osuda Krnji na duhovit način prikazuje i predlaže rješenja svih problema.

Podsjetimo na teme i Krnju u posljednjih pet godina. Kao Krnje spaljen je podkupljeni Uhljeb koji je cijelu godinu ležao u Banovini i ništa nije radio, a da to nitko nije primjetio. Godinu kasnije nakon bezrazložnog zatvaranja partyja na Peristilu spaljena je Birokracija. Zanimljivo je da je naknadno došla i službena obavijest od policije da nije bilo niti jedne prijave građana za buku, nego je gradonačelnik samoinicijativno zatvorio Krnjeval. 

Za vrijeme vladavine Ave i Pernara spaljeni su njihovi simboli -  divovski mobiteli jer ljude koji stalno 'vise' na njima više razdvajaju nego spajaju. Kako je te godine i požar zahvatio splitsku okolicu, na koncertu zasvirala je grupa Vatra.

Godinu nakon toga proglašena je Opća opasnost zbog smrada s Karepovca, a spaljen je na Gatu sv. Nikole veliki Podkurnjak. 

Prošle godine na koncertu TBF-a u Đardinu glavom je platio vepar Špiro ni kriv ni dužan za situaciju na Marjanu.

Na otvorenju Krnjevala ove godine otkrit će se ovogodišnja tema, a organizatori kažu da im je svake godine sve teže nadmašiti 'prave' političare.

Kompletan program Splitskog krnjevala 2020. bit će službeno objavljen u ponedjeljak 17.2.2020. kada krnjevalska vlast zavlada Krnjevinom, a moći će se pogledati na internet stranici www.krnjeval.com. Na istoj stranici moguće su prijave dječjih i odraslih krnjevalskih skupina koje žele nastupiti na dječjem ili velikom Krnjevalu, svi su naravno pozvani da se priključe.

- Ako tražite ideju za izradu svoje maske prolistajte i sve foto albume s dosadašnjih Krnjevala jer i ove godine će najbolja maska dobiti novčanu nagradu - dodali su.

Vaša reakcija na temu