Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ČUDESNA OMIŠANKA Gabrijela Braičić zasjala je već u showu 'Fabrique traži zvijezdu', pogledajte video!

ČUDESNA OMIŠANKA Gabrijela Braičić zasjala je već u showu 'Fabrique traži zvijezdu', pogledajte video!

U splitskom pubu pjevali su i Roko Blažević, Lorena Bućan, Ana Uršula Najev, Albina Grčić...


Popularni splitski klub Fabrique organizirao je dvije sezone karaoke show pod nazivom 'Fabrique traži zvijezdu’. Upravo na tom natjecanju sudjelovali su brojni mladi glazbenici koji su nakon nastupa pronašli svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni. U Fabriqueu se prošle godine natjecala i Gabrijela Braičić koju je šira javnost upoznala u trećoj epizodi Supertalenta, gdje je 14-godišnja Omišanka osvojila zlatni gumb, a izvedbom pjesme 'I am Changing' oduševila žiri. Janko Popović Volarić je Gabrijelu lansirao u polufinale, a isti scenarij odvio se i u splitskom klubu koncem prošle godine.

- Gabrijela se prijavila na natjecanje 'Fabrique traži zvijezdu’ prošle godine, a kao 13-godišnja djevojčica natjecala se izvan konkurencije. Naime, uvjet za natjecanje je da kandidat ima najmanje 16 godina. Međutim, kada je Gabrijela zapjevala pred publikom, nastalo je oduševljenje koje se rijetko viđa, a žiri joj je i kod nas stisnuo zlatni gumb - ispričala nam je vlasnica kluba Marita Kačunić, prisjećajući se kako je tadašnji žiri u sastavu Jole, Milan Terze i Leo Škaro bio zadivljen njezinim vokalnim sposobnostima.


Gabrijela nije jedina natjecateljica showa koju je Fabrique 'otkrio', pobjedu u drugoj sezoni odnijela je Lorena Bućan, a godinu dana ranije splitska glumica i pjevačica Ana Uršula Najev. Natjecali su se i drugi glazbenici poput Roka Blaževića i Albine Grčić, a ova platforma odlično im je poslužila kao odskočna daska u svijet glazbe. 

- Prva ideja bila je da ovo bude karaoke show, ali se brzo pokazalo da u Splitu ima puno talentiranih mladih glazbenika. Na početku je ekipa iz našeg tima bila u žiriju, ali kada smo vidjeli ozbiljnost kandidata u pomoć smo pozvali stručnjake - rekla nam je Marita.

Tako su kandidate ocjenjivali Tomislav Mrduljaš, Žanamari Perčić, Ivan Huljić, Andrea Šušnjara, Marko Pecotić Peco, Marko Jelavić, Krešo Bengalka, Joško Banov, Petar Dragojević, Ante Barić Cliff i brojni drugi glazbenici, što pokazuje o kakvom se ozbiljnom natjecanju radi. 

- Drago nam je što smo organizirali jedno ovakvo natjecanje, a posebno smo ponosni kada vidimo da su kandidati našeg showa nastavili nizati uspjehe. Zato ćemo i ove godine organizirati treću sezonu showa koja će započeti sredinom studenog. Vjerujemo da u Splitu i Dalmaciji ima još puno neotkrivenih talenta. Gabrijeli želimo puno uspjeha u Supertalentu, ne sumnjamo da će ponovno oduševiti Hrvatsku i svijet - poručila je. 

Vaša reakcija na temu