Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dalmatinac koji je 10 godina jeo samo avokado i zob sada dolazi u Stari plac najmanje dvaput dnevno na palačinke: 'Pronašao sam pravi put'

Dalmatinac koji je 10 godina jeo samo avokado i zob sada dolazi u Stari plac najmanje dvaput dnevno na palačinke: 'Pronašao sam pravi put'

'Prestanite lagati sami sebe'

Anonimni muškarac iz Splita u palačinkarnicu Stari plac dolazi najmanje dva puta dnevno. U svojoj potresnoj ispovijesti o gladi, zobenim pahuljicama i avokadu otkriva nam da je tek u svojim tridesetima otkrio da postoji ukusna hrana.

- Posljednjih deset godina mi smo jeli samo avokado i zobene pahuljice te bi mi supruga ponekad dala i malo ribe.  S vremenom sam se naviknuo na taj način života, ali kao da sam u sebi imao neki osjećaj praznine. Sada shvaćam da je to bila glad - kaže Splićanin u potresnoj ispovijesti.

- Jednog sam jutra otvorio avokado koji još nije bio dovoljno pocrnio i jako se posvađao sa ženom. Krenuo sam u šetnju po kvartu i onda u Starom placu vidio svjetlost - govori Splićanin sa suzama u oku.

'Prvi put sam vidio žumanjak u jajetu'


- Sjeo sam i naručio doručak. Kada je konobar donio doručak s jajetom, prvi sam put vidio žumanjak. Evo sad sam se naježio kad se toga sjetim. Cijeli sam život mislio da je žumanjak samo mit i teorija zavjere - govori uzbuđeno.


- Odmah sam pojeo tri takva doručka, a zatim sam odlučio, prvi put u životu, pojesti nešto slatko. Naručio sam palačinku. Taj prizor, okus i tekstura bili su nevjerojatni - govori dalje.

'Teško ću nadoknaditi godine gladi'


- Nakon palačinke s Nutellom uslijedile su brojne druge – Snježna malinica, Bombastična, Snickers, Oreo, pa nekoliko porcija mini palačinki. Jeo sam i jeo, čitav dan - kaže Splićanin.

- Od tada sam najredovniji gost. Svaki dan dolazim najmanje dva puta. Teško je da ću nadoknaditi godine koje sam proveo jedući avokado i zobene, ali ću se potruditi - dodaje.

- Pozivam vas sve koji ste u zabludi i gladi da osjetite okus i pravo uživanje u životu. Prestanite lagati sami sebe - kaže Splićanin.

Ipak želi ostati anoniman jer je njegova supruga poznata fitness trenerica na Instagramu.

- Pojedem ja i dan danas zob i avokado, da ona ništa ne posumnja. Srećom nakon toga budem još gladniji, pa u Starom placu pojedem još više - zaključuje.


Vaša reakcija na temu