Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DALMATINSKA KUŽINA Barakokule lešo
Dalmatinska kužina Piše: Siniša Vuković

DALMATINSKA KUŽINA Barakokule lešo

'Maestrochef' Siniša Vuković piše o tradicionalnoj dalmatinskoj spizi

Osnovni uvjeti:

brakokule, bilo vino 

kapula, luk, petrusimul

papar u zrnu, sol, voda

maslinovo uje, javor

juha ol ribe


Barakokule su ne male ražice, ča hoće reć da se male ražice zovedu - barakokule. Prva lekcija!

Druga lekcija je da se barakokuliman ne rubi koža sa škine. Za razliku od raže. Eto, već smo puno naučili. Nećemo nin, barakokuliman, derat kožu sa škine - sa ne dvi lipe crne toškice na svakon strani krilih oli plećih - jerbo se ta koža more jist. Za razliku od raže. Vengo ćemo nin, barakokuliman, samo rasparat drob i bacit ća sve no iznutra. I, gotovo!

E sada, u široku teću ulit ćemo malo bilega vina, pa ćemo na to vino dodat usitno iskrižani luk, dva-tri lista javora i papra u zrnu, a ondac vaja metnut i kapulu izrizanu na kolobare. Pa složit na to barakokule. Pa sve to skupa zalit vodon oli juhon ol ribe: samo toko da se riba potopi i oplivi.

Raspališ ondac špaher, pa kal se on užešći, zaliješ su maslinovin ujen, poklopiš teću oli bronzin s pokrivon, i pustiš jošćec kigod minut dokle se barakokule ne skuhadu do kraja. A kada su se skuhale do kraja, barakokule, ondac ćemo jih posut s iskrižanin petrusimulon i moredu se omar jist.

Vaša reakcija na temu