Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DALMATINSKA KUŽINA Lešo junjetina
Dalmatinska kužina Piše: Siniša Vuković

DALMATINSKA KUŽINA Lešo junjetina

'Maestrochef' Siniša Vuković piše o tradicionalnoj dalmatinskoj spizi

Osnovni uvjeti:

junjetina iz juhe
kumpir, mrkva
šaša ol pomidora
papar, greza sol
jutika iz kvasine

Lešo junjetinu izvadit ćemo iz juhe, odvojit ćemo masni dil i kosti, a pupu ćemo iskrižat, posolit sa grezon soljon i polit su pinku teple juhe. Uza nje ćemo postivat kumpir i mrkvu iz juhe, iskrižat na komade, posolit i popaprit.

Sa lešo junjetinon obišno se ji šaša ol pomidora i jutika iz kvasine.

Vaša reakcija na temu